mandag 23. november 2009

Mercedes GP bekrefter Rosberg for 2010

Rosberg_Mercedes Så er enda en av nyhetene av typen «alle vet det, men det er ennå ikke bekreftet» blitt offisiell: Nico Rosberg skal kjøre for Mercedes GP neste år. Dette ble kjent på en telefonkonferanse som Mercedes holdt i dag. Dette har vel de fleste skjønt helt siden Rubens Barrichello skrev på for Williams, men av en eller annen grunn har verken Brawn eller Mercedes ønsket å  offentliggjøre det før i dag.

Nico Rosberg var også med på konferansen, og kom med den vanlige PR-leksa om hvor glad og stolt han er over å få lov til å kjøre for Mercedes. Det er klart at det er stort for en tysker å få kjøre Formel 1 for Mercedes - det har ikke skjedd siden Karl Kling kjørte for de legendariske «Sølvpilene» på 1950-tallet.

Men det som er mest spennende i øyeblikket er jo hvem som skal bli Rosbergs partner hos Mercedes, men det vil de fortsatt ikke si noe om. For Mercedes ønsker sikkert å holde interessen i media oppe en stund, etter at McLaren ødela nyhetsbildet for dem da de kapret Jenson Button.

Derfor kommer Norbert Haug med kryptiske uttalelser av typen «- førervalget vil overraske», og derfor vil de heller ikke avkrefte ryktet om at Michael Schumacher skal gjøre comeback for dem. Men Ross Brawn har allerede sagt at de vil ha to likeverdige førere i teamet, og da kan vel umulig Schumi være en av dem? Så mye har han nok ikke forandret seg i det siste.

Jeg for min del tror at Mercedes jobber med å få Kimi Räikkönen til å ombestemme seg, og at de heller vil bruke litt tid på det, enn å forhaste seg med for eksempel Nick Heidfeld.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar