mandag 30. november 2009

Manor blir Virgin Racing - men Toyotas plass står tom

FIA-FLAGG FIA har i dag publisert en foreløpig påmeldingsliste for 2010, der Virgin Racing står oppført med startnumrene 24 og 25,  i steden for det opprinnelige påmeldte teamet, Manor.

Det har lenge gått rykter om at Virgin ville kjøpe rettighetene av Manor i steden for å sponse dem på vanlig måte, og nå har altså FIA avslørt «hemmeligheten». Ved å kjøpe rettighetene og døpe om teamet sikrer Virgin seg maksimal eksponering av sitt eget selskap, samtidig som de får andre sponsorer inn for å betale regninga. Dette er det samme som Benetton gjorde på 1980- og 1990-tallet.

For øvrig inneholder FIAs liste bare tolv team, og verken Sauber eller Toyota - eller noe annet «team 13» – er nevnt. FIA sier at dette skyldes at det fortsatt er Toyota som formelt eier rettighetene til den siste plassen, og at FIA derfor ikke kan gi den til noen andre uten at Toyota samtykker – selv om Toyota har varslet at de ikke kommer til å stille til start.

Toyota ligger etter sigende an til å få et krav fra FIA på 150 millioner dollar for avtalebrudd, samt at det kommer til å koste dem ganske mye å si opp teamets ansatte i Tyskland. Det går rykter om at Toyota derfor forhandler med det serbiske teamet Stefan GP om en eller annen form for leieavtale, som gjør at serberne kan overta både plassen og en del av teamet fra Toyota. På den måten kan Toyota sannsynligvis komme seg unna et krav fra FIA. Men en slik overtakelse må i sin tur godkjennes av FIA, så det kan ta sin tid før alt er avklart.

Og imens må Peter Sauber bare vente og håpe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar