torsdag 26. november 2009

Kobayashi og Panasonic til Renault?

Kobayashi_Toyota Et fransk motormagasin mener at den japanske nykommeren Kamui Kobayashi kan være på vei til Renault, som makker til Robert Kubica. Kobayashi imponerte mange i de to løpene han fikk kjøre for Toyota som erstatter for skadede Timo Glock, men ble arbeidsledig da Toyota brått trakk seg fra Formel 1.

Men nå ryktes det at to av Toyotas gamle sponsorer, de japanske selskapene Panasonic og KDDI, er interessert i å sponse Renault, og at et sete til Kobayashi er en del av «pakken». (KDDI er for øvrig et japansk telekommunikasjonsfirma.)

Panasonic var som vi husker hovedsponsor for Toyota F1, og skal være svært interessert i å markedsføre seg gjennom Formel 1. Etter det jeg har hørt skal det faktisk ha vært Panasonic som overtalte Toyota til å fortsette i Formel 1 etter at Honda trakk seg i fjor. (Men overtalelsen holdt jo ikke så lenge). Det virker nesten som om Panasonic og KDDI snart er de eneste japanske selskapene som fortsatt vil bruke penger på Formel 1. Ære være dem for det.

Mens vi er innom Renault, så kan jeg jo nevne at det ryktes at de har bestemt seg for å trekke seg fra Formel 1 dersom de ikke klarer å finansiere teamet fullt og helt med sponsorpenger. Dette til tross for at de har undertegnet en Concorde-avtale som binder dem til og med 2012. Men det hadde jo Toyota også gjort, så hvis man er stor nok er det visst ikke så nøye med skriftlige, bindende avtaler.

Vi får vente og se om det blir et Panasonic-Renault F1 Team til neste år, med Robert Kubica og Kamui Kobayashi som førere, eller om de to gutta må se seg om etter noe annet å gjøre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar