onsdag 18. november 2009

Kimi tar et ‘friår’

Kimi_sivil Så gikk det slik mange hadde fryktet. Kimi Räikkönen har avsluttet forhandlingene med McLaren, og dropper Formel 1 neste år.

Dette var skikkelig dårlige nyheter. Når en av de få, ekte racerførerne forsvinner fra Formel 1 synes jeg det er grunn til å bli i dårlig humør. Vi trenger førere som ikke alltid gjør det folk forventer, og som lar kjøringen tale for seg istedenfor å si bare det sponsorene ber dem om.

Ifølge Autosport var det ikke bare uoverenstemmelser om lønna som gjorde at forhandlingene med McLaren strandet. Kimi skal blant annet ha krevd å bli fritatt fra en del av dagene som sponsorene disponerer førerne, og han ville også ha med i kontrakten at han kunne kjøre rally på fritiden. Dette ville ikke McLaren godta.

Men dersom det er sant at Jenson Button nå er på vei til McLaren, synes jeg det er rart at ikke Mercedes kontakter Kimi og tilbyr ham den ledige plassen etter Button. Kimi har jo sagt at han kun vil kjøre en vinnerbil neste år, og Mercedes eier nå teamet som hadde vinnerbilen i 2009, så det må vel være interessant for Kimi?

For Mercedes kan det jo ikke være noen god løsning dersom de ender opp med for eksempel Nick Heidfeld som partner til Nico Rosberg, mens McLaren får to verdensmestre i stallen (pluss startnummer 1 og 2). Det blir liksom ikke noe igjen å markedsføre for Mercedes. Men det er mulig at Ross Brawn har hørt for mye negativt om Kimi fra sine gamle venner hos Ferrari, og derfor ikke vil ha ham i teamet «sitt».

Nå spekuleres det i at Red Bull Racing vil få et ledig sete i 2011 når Mark Webbers kontrakt utløper, og at Kimi allerede er i forhandlinger med dem. Dersom det er noe i de ryktene får vi kanskje se Kimi i en Red Bull-sponset WRC-bil når rallysesongen starter. Og gjør han det bra i rally, er det vel tvilsomt om han kommer tilbake til Formel 1.

Uansett kommer jeg til å irritere meg en stund over at dette kunne skje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar