onsdag 11. november 2009

Jenson eller Kimi – eller kanskje Nick?

Nick-Heidfeld Leser i dag at britiske aviser siterer Ross Brawn på at teamet han er sjef for neppe kommer til å gå med på Jenson Buttons økte lønnskrav for 2010. Det de i steden kommer til å tilby ham, er ifølge Ross Brawn større frihet til å inngå personlige sponsoravtaler.

Button står fortsatt hardt på kravet om at han skal opp igjen på samme lønn som han hadde før Honda trakk seg ut. Ifølge avisene er det 6 millioner pund (eller 56 millioner norske kroner) – det dobbelte av det han tjener i år. Det blir kanskje i meste laget å få tak i personlige sponsorer som vil dekke den differansen?

Avisene hevder også at Button - parallelt med forhandlingene med Brawn - har vært i samtaler med McLaren om muligheten for å overta Heikki Kovalainens plass hos dem.

Men hvis Button får innfridd lønnskravet sitt hos McLaren, blir jeg ganske forbauset. De skal jo allerede ha sagt at de ikke vil gå høyere enn 5 millioner euro (42 mill. kroner) i forhandlingene de har ført med Kimi Räikkönen. Hvis McLaren nå er villige til å betale Jenson Button 14 millioner mer enn Kimi Räikkönen, ja da må de ha oppdaget noe med Button som de fleste andre ikke har sett ennå. Greit at Button er regjerende verdensmester, men så mye mer er han ikke verdt.

Og forresten så er det vel ganske sjelden at et team vil ha to førere fra samme land i stallen. Det er ikke populært hos sponsorene, og i dette tilfellet har jo Mercedes-Benz lenge ønsket å få inn en tysk fører hos McLaren.

Kanskje ryktene om at Nick Heidfeld er aktuell som partner for Lewis Hamilton vil vise seg å slå til likevel?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar