torsdag 12. november 2009

Gamle menn rider igjen?

Jacques_Villeneuve_2008_NASCARMange hadde nok regnet med at Pedro de la Rosa var selvskreven for en plass i det nye spanske Campos Meta1-teamet. Men på en pressekonferanse forleden sa teamsjef Adrian Campos at det er tvilsomt om de la Rosa får den ledige plassen ved siden av Bruno Senna, så lenge han ikke har sponsorer som kan tilføre teamet et betydelig pengebeløp. Og ifølge Campos er spanske sponsorer i dårlig humør for tiden, så da ser det stygt ut for Pedros comeback. Og når man er blitt 38 år begynner det jo å haste litt med å komme seg tilbake til Formel 1.

Da kan det se bedre ut for to andre «gamlinger» uten jobb, for hos Lotus F1 har teknisk direktør Mike Gascoyne uttalt at de vil ha to erfarne førere inn i teamet. Han bekreftet også at 35 år gamle Jarno Trulli står øvert på lista. Det er ikke så rart, for de to var gode venner i den tiden da begge jobbet hos Toyota.

Men fra andre kilder hører jeg at Gascoyne også har vært i kontakt med Jaques Villeneuve, som i det siste har livnært seg med å kjøre ekspressdrosje i USA (eller NASCAR, som de kaller det). Villeneuve fyller 39 år til våren, så det er tydelig at Lotus F1 mener alvor med ordet «erfaren».

Kanskje det blir sånn at jo flere nye team som kommer inn i Formel 1, desto høyere blir førernes gjennomsnittsalder?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar