tirsdag 3. november 2009

En grunn til å besøke Abu Dhabi

ferrari_theme_park Løpet i Abu Dhabi sist helg gjorde vel ikke at så mange av oss fikk lyst til å reise dit for å se Formel 1, selv om banen var aldri så flott. Men de fleste la vel merke til den enorme, røde «amøben» med Ferrari-logo som hadde lagt seg til hvile ved siden av banen.

Det er Ferrari World, en fornøyelsespark i megaformat som skal stå ferdig til neste år. Det røde taket er 200 000 kvadratmeter stort, og Ferrari-logoen måler hele 65 x 49 meter. Under dette taket skal det foruten fornøyelsesparken også bli hotell og butikker. (Jeg antar at det ikke er snakk om lavpriskjeder her.)

Ferrari World kommer til å bli den største innendørs fornøyelsesparken i verden, og vil – i tillegg til vanlige forlystelser som tømmerrenner og karuseller – også inneholde verdens raskeste berg- og dalbane. Banen skal etterligne opplevelsen av å kjøre en Formel 1-bil, og skal bli i stand til å akselerere fra stillestående opp til toppfarten på 200 km/t på 4,5 sekunder. Da skal man samtidig ha kjent et trykk på 4,5 G. Banen skal gå opp og ned gjennom det røde taket, og maksimal høyde vil bli 52 meter.

Det høres helt rått ut. Det høres nesten ut for at berg- og dalbanen kan bli en større turistmagnet enn Formel 1-løpet. Kanskje det blir sånn at man reiser til Abu Dhabi for å kjøre med berg- og dalbanen, og så passer man på å få med seg Formel 1-løpet med det samme man er der.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar