onsdag 18. november 2009

Button til McLaren

McLaren-1 Så gikk det som det måtte gå: Ikke lenge etter at Kimi Räikkönen offentliggjorde at han hadde gitt opp å bli enig med McLaren, kom McLaren med meldingen om at Jenson Button tar med seg startnummer 1 og blir McLaren-fører i tre år fremover.

Button sier han gjør dette for å få nye utfordringer. Og utfordringer kan han vel regne med å få nok av, for som vi så ble Lewis Hamilton raskt kvitt Fernando Alonso, den forrige verdensmesteren som var innom McLaren. Og etter det har Hamilton hatt to år på seg til å forme teamet godt rundt seg. Heikki Kovalainen har nok ikke hatt særlig stor sjanse til å få vist hva han er god for.

Inntil i år har Jenson Button vært mest kjent som en fører som har vært i feil team på feil tidspunkt, så dette er kanskje et naturlig skritt for ham. Det er vel ikke tvil om at McLaren kommer til å fortsette å bygge vinnerbiler i de neste årene også, men problemet for Jenson Button er bare at de vil bli bygget for å passe Lewis Hamiltons kjørestil, som er ganske forskjellig fra Buttons.

Et litt morsomt poeng som engelske media i dag har trukket frem, er at Button og Hamilton har hatt et suksessfylt samarbeid tidligere. Lewis Hamilton vant nemlig flere kartingmesterskap med motorer som Jensons far, John Button, hadde trimmet. Men jeg tror ikke det er noen garanti for at samarbeidet mellom de to førerne vil fungere.

For McLaren må avtalen med Button være litt av et kupp, og utsikten til å få dette til var sikkert en medvirkende årsak til at de ikke gjorde mer for å bli enig med Kimi Räikkönen. Nå har de både årets og fjorårets verdensmester i teamet, og de får kjøre med startnummer 1 og 2 neste år. Samtidig har de klart å ødelegge mye av kjøpergleden for den nye teameieren, Mercedes.

Hva som er grunnen til at Mercedes ikke gjorde mer for å beholde Button er ikke så lett å forstå, men det er mulig de er overbevist om at Nico Rosberg er «the next big thing», slik at de ikke trenger Jenson Button. Det blir spennende å se hvem Mercedes erstatter Button med, selv om svært mange tror det blir Nick Heidfeld. I så fall får Mercedes GP to førere som til sammen har kjørt 239 løp uten å vinne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar