onsdag 14. oktober 2009

Usikker fremtid for Englands Grand Prix

Bernie-Ecclestone Det kan dessverre se ut for at skeptikerne får rett. Simon Gillett, som står bak ombyggingen av Donington Park klarer ikke å få finansiert prosjektet sitt, og det ser derfor mørkt ut for at det kan bli noe Englands Grand Prix der i juli neste år. British Racing Drivers Club, som eier Silverstone, har sagt at de gjerne kan overta Englands GP igjen, men ikke hvis det blir for bare ett år. BRDC er ikke interessert i å hjelpe Bernie ut av knipa hvis de ikke har noe igjen for det, og det kan man jo forstå.

Og dermed har Bernie et problem. Skal han krype tilbake til Silverstone med et godt tilbud på en langtidskontrakt, eller skal han avlyse Englands Grand Prix neste år, og satse på at Donington får finansieringen i orden og blir ferdig til 2011?

Avtalen Bernie inngikk med Gilletts selskap om rettighetene til Englands Grand Prix ble faktisk nylig utvidet fra 10 til 17 år, for at det skulle bli enklere å skaffe penger til utbyggingen. Men likevel har bankene vært lite interessert i å låne Gillett den milliarden (og vel så det) han trenger for å bygge ut Donington Park etter Bernies krav.

Gillett hevder nå at Bernie har gitt ham to ukers frist til å få finanseringen på plass. Bernie på sin side sier at han har varslet Gillett om han anser kontrakten som brutt, og at han har to uker på seg til å ordne opp. Hvis man skal tro Bernie, så er Donington Park ikke lenger aktuell som arrangør av Englands Grand Prix. Uansett så er det ingen som lenger har noen tro på at utbyggingen av Donington Park kan bli ferdig i tide til å kjøre noe Englands Grand Prix der den 11. juli 2010. Der står saken, og det begynner å haste med å finne en løsning.

På en måte er det jo artig at Bernie har rotet seg opp i problemer på egen hånd. Han har lenge ligget i krig med BRDC om penger og manglende utbygging av Silverstone, og flyttingen av Englands Grand Prix til Donington skulle bli hans seier over «de etablerte» i engelsk motorsport. Å komme tilbake til Silverstone kan bli dyrt for ham, både i rene penger og i tapt prestisje.

Vi får bare håpe at det løser seg. Hvis Englands Grand Prix blir borte i ett eller flere år, er det jo ikke så artig lenger. Kjenner jeg Bernie rett så setter han vel inn et løp i Indre Mongolia isteden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar