fredag 16. oktober 2009

Tredjeplass i Brasil sikrer Button tittelen

Button_brasil For andre år på rad kan fansen i Sao Paulo møte opp for å heie på en hjemmefavoritt som skal forsøke å hindre en engelsk konkurrent fra å bli verdensmester. I fjor var det Felipe Massa mot Lewis Hamilton, i år er det Rubens Barrichello mot Jenson Button. Jeg antar det blir fulle tribuner på Autodromo José Carlos Pace, for i Brasil stiller folk opp for å støtte sine egne.

Sebastian Vettel er også med i mesterskapskampen, men han må vinne løpet i helga hvis han skal ha en sjanse til å ta tittelen i Abu Dhabi. Men da må ikke Jenson Button bli bedre enn nummer seks i Brasil.

Men uansett hvor godt Barrichello og Vettel gjør det i helga, så hjelper ikke det hvis Button blir nummer tre eller bedre. Da er verdensmesterskapet avgjort i Buttons favør - før det siste løpet i Abu Dhabi.

Button blir også verdensmester i helga dersom Barrichello bare blir nummer fem eller dårligere, og Vettel blir nummer tre eller dårligere. Da behøver ikke Button å ta poeng selv, for da leder han med ti poeng eller mer før det siste løpet. Og dersom Barrichello eller Vettel ender sesongen på samme poengsum som Button, blir Button likevel verdensmester fordi han har vunnet flest løp.

Før Brasils Grand Prix er poengstillingen denne:

  1. Jenson Button, 85
  2. Rubens Barrichello, 71
  3. Sebastian Vettel, 69

Det er to løp igjen, det vil si at en fører kan ta maks 20 poeng.

Her er alle variantene på hvordan mesterskapet kan avgjøres i Brasil:

  • Button blir mester dersom han blir nummer tre eller bedre, uansett hvor Barrichello og Vettel havner.
  • Button blir mester dersom han blir nummer fire eller fem, og Barrichello ikke vinner
  • Button blir mester dersom han blir nummer seks eller syv, og Barrichello blir nummer tre eller dårligere, og Vettel ikke vinner.
  • Button blir mester dersom han blir nummer åtte og Barrichello blir nummer fire eller dårligere, og Vettel blir nummer tre eller dårligere.
  • Button blir mester selv om han ikke tar poeng i Brasil, dersom Barrichello blir nummer fem eller dårligere, og Vettel blir nummer tre eller dårligere.

Det ideelle for oss som ønsker å beholde spenningen helt til slutt ville vært om Button ikke tok poeng i Brasil, mens Vettel vant eller kom på andreplass, og Barrichello ble nummer tre eller fire. Da ville vi ha tre mulige verdensmestre på griden i Abu Dhabi. Og når man ser på resultatene fra de siste løpene er vel ikke et slikt resultat helt usannsynlig?

Det er alltids lov å håpe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar