fredag 23. oktober 2009

Nytt rykte: Button til McLaren

button Vi hadde store forventninger til at når Ferrari endelig hadde bekreftet at Fernando Alonso skulle kjøre for dem i 2010, så ville førermarkedet løsne for fullt. Men det eneste som skjedde var at Robert Kubica tok Alonsos plass hos Renault. Så ble det stille igjen.

I det siste har vi hørt rykter om at Kimi Räikkönen har fått tilbud både fra Red Bull og Toyota, men de fleste regnet likevel med at dette bare var et ledd i forhandlingene frem mot en kontrakt med McLaren. Men nå kan det hende Kimi må skynde seg med å skrive under for sin gamle arbeidsgiver.

For i dag melder den britiske avisa Daily Mail at Jenson Button kan være på vei til McLaren, fordi han ikke får det han forlanger hos Brawn (han skal ha krevd 50 mill. mer enn i år). McLarens hovedsponsor Vodafone skal være svært interessert i kombinasjonen Lewis Hamilton og Jenson Button, og teamsjef Martin Whitmarsh nekter å kommentere saken. Men han har likevel sagt at «McLaren vil ansette de to beste førerne som er tilgjengelig, som alltid». Det har ikke akkurat dempet spekulasjonene i britisk presse.

Dette er et tydelig bevis på at finanskrisa til slutt også har nådd førerlønningene i Formel 1. Mange team presses nå til å redusere kostnadene, og det er nok vanskelig for dem å si opp en masse folk samtidig som de øker førernes lønninger. Derfor prøver førerne (egentlig er det nok managerne deres) å sette teamene opp mot hverandre for å presse opp prisen.

For noen av de beste førerne vil denne taktikken kanskje fungere, men enkelte risikerer nok å ende opp både hos et dårligere team og med dårligere lønn enn de egentlig hadde tenkt seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar