torsdag 29. oktober 2009

Misforståelsen om Lotus

lotus-logo Av og til kan det gå litt fort for seg når nettjournalister skal være først ute med nyheter, og i de siste dagene har flere Formel 1-nettsider meldt om at det nye Lotus F1-teamet har fått tak i flere toppfolk fra Ferrari. Men faktum er at det er sportsbilprodusenten Lotus som har ansatt disse folkene, ikke Formel 1-teamet Lotus. Forvirret? Da bør du lese videre.

Det er ikke så rart folk blander sammen Lotus med Lotus, for det er litt innviklet. Group Lotus er en sportsbilfabrikk som eies av den malaysiske bilprodusenten Proton. Men Group Lotus har svært lite med det nye Formel 1-teamet Lotus F1 Racing å gjøre, bortsett fra at begge selskapene har malaysiske eiere – og heter nesten det samme.

1Malaysia F1 Team er eierselskapet bak det nystartede Lotus F1 Team, som teamet heter i påmeldingen som er sendt til FIA. Dette selskapet er eid av den malaysiske regjeringen og et konsortium av malaysiske gründere og investorer. På sin egen nettside kaller teamet seg for øvrig Lotus F1 Racing, så de sliter litt med navnene selv også.

Morselskapet til Group Lotus, Proton, har kun gitt Formel 1-teamet tillatelse til å bruke Lotus-navnet, men et teknologisamarbeid mellom de to selskapene diskuteres. Den originale Lotus-logoen med Colin Chapmans intialer (Anthony Colin Bruce Chapman) brukes i dag på sportsbilene som Group Lotus selger, men om Formel 1-teamet vil få tillatelse til å bruke den er usikkert. Lotus F1 Racing har i dag ingen logo, verken på pressemeldinger eller på nettsiden.

Så når konsernsjefen hos Group Lotus (og tidligere markedsdirektør hos Ferrari), Danny Bahar, nå har ansatt Claudio Berro (tidligere pressesjef hos Ferrari) som motorsportsdirektør, er det rett og slett ikke en Formel 1-sak. Bahar sier at Group Lotus blant annet vurderer å delta i IndyCar, GT-serier og LeMans, for å demonstrere sin teknologi.

Men Formel 1 har de ingen planer om å begynne med hos sportsbilprodusenten Lotus, det er det «den andre» Lotus som skal holde på med.

Noen har skjønt hvordan dette henger sammen, men de fleste har misforstått. Derfor denne lille oppklaringen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar