tirsdag 27. oktober 2009

Mer enn æren å kjempe for i Abu Dhabi

Yas-Marina3Nå er det altså bare løpet i Abu Dhabi som gjenstår av 2009-sesongen. Og etter at Jenson Button og Brawn avgjorde begge verdensmesterskapene i sin favør i Brasil, kan jo det siste løpet virke helt uinteressant. Men for mange av teamene er det fortsatt en del viktige poeng igjen å kjempe for.

For det første kjemper Ferrari og McLaren om tredjeplassen i konstruktørmesterskapet. Og for dem er det ikke bare æren – og kampen om hvem som skal få startnummer 5 og 6 neste år - som står på spill i Abu Dhabi. Forskjellen mellom tredje- og fjerdeplassen i konstruktørmesterskapet utgjør minst 30 millioner kroner i premiepenger.

Med resultatet i Brasil snek McLaren seg foran Ferrari på tabellen med ett fattig poeng, og det kan bli hardt for Kimi Räikkönen å hente inn det igjen på egen hånd. For i praksis har jo Ferrari hatt et ettbilsteam siden Felipe Massa ble sykemeldt, og Fisichella ser fortsatt ikke ut til å kunne hjelpe til med å ta poeng. På den annen side har ikke Heikki Kovalainen tatt mange poeng for McLaren heller, så det går nesten opp i opp.

På en ganske sikker femteplass i mesterskapet ligger Toyota, men bak dem ligger Williams, med BMW Sauber og Renault hakk i hæl. Sjetteplassen er også verdt ganske mange millioner, så det er nok viktig for Williams at de ikke mister den.

For førerne er det jo også viktig å få en god plassering i VM, og Sebastian Vettel er nok ikke interessert i å gi fra seg andreplassen til Rubens Barrichello uten kamp.  Vi kan derfor regne med at både Brawn og Red Bull vil holde trykket oppe i Abu Dhabi.

Og nå ser jeg at Kamui Kobayashi skal kjøre for Toyota i dette løpet også. Hvis han fortsetter på samme måte som i Brasil kan det jo bli litt action ut av det også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar