fredag 2. oktober 2009

Massa vil ha resultatet i Singapore omgjort

Massa_pitstopp Felipe Massa har vært på brasiliansk fjernsyn og klaget på at han ble snytt for verdensmestertittelen i fjor, fordi Renault jukset i Singapores Grand Prix. Han er sur for at resultatet blir stående, selv om juksemakerne ble avslørt og straffet. Massa mener at Singapores Grand Prix 2008 burde vært anullert på grunn av krasj-skandalen. Da ville Lewis Hamilton ha mistet de seks poengene han fikk der, og Massa ville blitt verdensmester.

Vi må kanskje ta i betraktning at Massa fortsatt ikke er friskmeldt etter den kraftige smellen han fikk i hodet i Ungarn, men likevel blir jo dette bare tullprat. Som vi husker rotet Ferrari bort dette løpet helt på egen hånd, da Felipe kjørte av gårde med bensinslangen tilkoblet. Hans løp ble ødelagt på grunn av dette, og han endte på trettendeplass - uten poeng.

Lewis Hamilton kom på tredjeplass i løpet, og har ingen skyld i det som skjedde. Det blir helt feil å straffe ham for det Piquet og Renault gjorde. Piquets krasj var jo planlagt for at Alonso skulle vinne, og det gikk jo etter planen. Sånn sett burde kanskje Alonso vært strøket fra resultatlista. Men da ville Hamilton ha rykket opp til andreplass og fått enda flere poeng, mens Massa fortsatt ikke ville fått noen.

Jeg tror det er dumt av Felipe å begynne å bråke om dette nå. Han får mye positiv oppmerksomhet for tiden, og alle håper han vil bli frisk igjen til å kjøre neste år. Da bør han ikke misbruke anledningen til å sutre om det som skjedde i fjor. Fjorårets VM er avgjort, og Hamilton ble verdensmester.

Nå blir jo Massa og Alonso teamkollegaer snart, så da kan han jo ta det opp internt. Da blir det sikkert god stemning i Ferrari-teamet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar