lørdag 10. oktober 2009

Lucas di Grassi kjører i Brasil – og andre rykter

Auto Motor und Sport er ofte godt orientert om det som skjer i Formel 1, og har de siste dagene kommet med mange «nyheter» om kommende førerbytter. Det meste de kommer med gjelder neste sesong, men tyskerne mener også at det vil skje endringer allerede i år.

De hevder at Renault vil bytte ut Romain Grosjean med teamets ferske reserverfører, brasilianeren Lucas di Grassi, og at dette vil skje allerede før Brasils Grand Prix neste helg. Grosjean ble tatt inn som erstatter for Nelson Piquet Jr. av den nå bannlyste Flavio Briatore, og har vel ikke akkurat overbevist i de fem løpene han har kjørt. Om få dager får vi se om Auto Motor und Sport har rett.

Andre rykter fra samme kilde, men for neste sesong, er følgende:

  • Bruno Senna er nær ved å signere for Campos Meta, og har med seg sponsorer verdt minst 10 millioner euro til teamet. Det ligger an til at Pedro de la Rosa vil bli Sennas teamkollega.
  • En annen som kjemper om et sete hos Campos Meta er Vitaly Petrov, som skal ha sponsorstøtte for hele 15 millioner euro i ryggen. Men han skal også være i bildet hos to andre nykommere, Manor/Virgin og Lotus.
  • Lotus planlegger å gi malaysieren Fairuz Fauzy ett av setene i teamet, muligens sammen med Jarno Trulli. At Trulli er aktuell er kanskje ikke så rart, tatt i betraktning av at tidligere teknisk direktør hos Toyota, Mike Gascoyne, nå er hos Maylaysia-eide Lotus.
  • Manor/Virgin skal være svært interessert i A1GP-mesteren Adam Carroll, som også har en del sponsormidler tilgjengelig. Men Carroll er usikker på hvem han skal satse på, etter ryktene om at flere av de nye teamene kanskje ikke vil klare å komme til start i 2010.
  • Andre som ifølge Auto Motor und Sport kan tilby sponsormidler i bytte for en fast plass neste år, er ovennevnte Lucas di Grassi (7 millioner euro), Nelson Piquet Jr. (5 millioner euro), meksikaneren Sergio Perez og Pastor Maldonado fra Venezuela.

Det gjenstår å se om noe av det Auto Motor und Sport har skrevet kommer til å skje, men det er helt tydelig at det ikke er mangel på wannabe Formel 1-førere i verden. Men Nelson Piquet Jr. kan vi vel stryke. Det kan vel ikke være noen Formel 1-team som vil ansette ham i de nærmeste årene?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar