lørdag 17. oktober 2009

Lang og våt kvalifisering i Brasil

Det ble det regn i Sao Paulo i dag, slik det var spådd på forhånd. Det regnet faktisk så mye at legehelikopteret fikk startforbud under formiddagens trening, slik at den ble sterkt forkortet.

Regnet fortsatte under kvalifiseringen, men ikke like mye til å begynne med. Likevel var det svært mye vann på banen, og det ble flere pauser allerede i Q1. Blant annet på grunn av Giancarlo Fisichella, som seilte av banen ganske tidlig. Så kuttet elektronikken ut Ferrari-motoren før han kom seg videre igjen, og dermed fikk han ikke kjøre mer i dag. Nå må Fisi starte fra P20 i morgen. Det er ikke lett å være Ferrari-reserve, nei.

Men et større sjokk var det nok at Sebastian Vettel også forsvant ut i Q1. Han må starte fra P16 i morgen, fulgt av store navn som Lewis Hamilton, Heikki Kovalainen og Nick Heidfeld. Det er selvsagt verst for Vettel, som har presset på seg for å vinne i morgen dersom han skal ha noen som helst sjanse for å bli verdensmester. Men blir det regn i morgen også er det ikke sikkert at det spiller noen rolle hvor han starter. Folk har startet bakerst og vunnet regnløp før, så det kan skje her også.

Etter en langvarig Q1 ble det en ny, lang pause før Q2 kunne starte. Og ikke før var vi kommet i gang med Q2, så gikk Tonio Liuzzi baklengs inn i muren mellom pilane og banen, og seilte inn i dekkstablene så hjul og karbonfiber sprutet. Rødt flagg og ny, laaang pause – over en time, faktisk.

Så sluttet det endelig å regne, og Q2 kunne fortsette - med nye overraskelser. Dobbelt Williams på topp, mens Jenson Button ikke klarte å komme seg videre til Q3. Han endte på P14, og får Vettel rett bak seg på griden i morgen. Det lover bra for å holde spenningen ved like.

Q1 ble en intens affære, fordi banen tørket mer og mer opp for hver runde som ble kjørt. Vi fikk stadig nye førere på pole, og det var bare å vente og se hvem som klarte å time sin siste runde best. Det endte med at Rubens Barrichello starter fra pole position i morgen, til stor glede for hjemmepublikummet.

Alt ligger derfor til rette for at mesterskapet ikke vil bli avgjort i morgen. Men det store spørsmålet er om det blir regn eller oppholdsvær.

Her er startoppstillingen i Brasils Grand Prix 2009:

 1. Rubens Barrichello, Brawn
 2. Mark Webber, Red Bull Racing
 3. Adrian Sutil, Force India
 4. Jarno Trulli, Toyota
 5. Kimi Räikkönen, Ferrari
 6. Sebastain Buemi, Toro Rosso
 7. Nico Rosberg, Williams
 8. Robert Kubica, BMW Sauber
 9. Kazuki Nakajima, Williams
 10. Fernando Alonso, Renault
 11. Kamui Kobayashi, Toyota
 12. Jaime Alguersuari, Toro Rosso
 13. Romain Grosjean, Renault
 14. Jenson Button, Brawn
 15. Vitantonio Liuzzi, Force India
 16. Sebastian Vettel, Red Bull Racing
 17. Heikki Kovalainen, McLaren
 18. Lewis Hamilton, McLaren
 19. Nick Heidfeld, BMW Sauber
 20. Giancarlo Fisichella, Ferrari

Så får vi bare vente oge se hvor mye bensin de ti første har kjørt med. Det får vi ikke vite før i morgen tidlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar