onsdag 7. oktober 2009

Kubica til Renault er bekreftet - Kimi til Red Bull?

Robert-Kubica Renault har i dag offentliggjort at Robert Kubica vil overta plassen etter Fernando Alonso som teamets førstefører i 2010. Dermed falt en ny brikke på plass i puslespillet om hvem som skal kjøre hvor i 2010. Nyheten kom ikke som noen stor overraskelse, for det har lenge vært kjent at Renault har vært på jakt etter polakken.

Toyota var også svært interessert i Kubica, men teamsjef John Howett sa under Japans Grand Prix at de hadde skjønt at Renault ville vinne den kampen.

Det er også mange som tror at Renault vil skifte ut nybegynneren Romain Grosjean, som ble ansatt av Flavio Briatore, med en mer erfaren fører. De som blir nevnt som aktuelle kandidater er Nick Heidfeld, Timo Glock og Adrian Sutil. Det kan bety at Heikki Kovalainen er ute av bildet for en retur til Renault.

Nå har de to minst overraskende ansettelsene falt på plass, så nå blir resten bare rykter og spekulasjoner. Det alle nå er spente på er hvilket team Kimi Räikkönen havner i. Etter at Kimi uttalte at han kun ville vurdere team som kunne gi ham en vinnerbil, ble jo valgmulighetene svært innskrenket.

Men nå ser jeg at Kimis manager skal ha hatt kontakt med Red Bull, som visstnok kan tenke seg å droppe Mark Webber - til tross for at de nettopp har skrevet kontrakt med ham for neste år. Men som vi har sett er det ingen ting som heter «en vanntett kontrakt» lenger, så det kan godt hende at det blir Webber som ender opp hos McLaren istedenfor Kimi.

Og når jeg tenker etter så burde vel Kimi passe godt hos Red Bull. De har jo skaffet seg et rykte som «partyteamet» i Formel 1, og det stemmer jo perfekt med Kimis image.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar