lørdag 24. oktober 2009

Bernie: «Trenger vi et Englands Grand Prix?»

SilverstoneKlokken tolv førstkommende mandag er siste frist for utbyggerne av Donington Park til å få på plass finansieringen. Men etter at bankene i går sa nei til det siste forslaget, er det ikke lenger noen som tror at det vil bli noe Englands Grand Prix på Donington.

Det betyr at Silverstone igjen er inne i bildet for å arrangere løpet. Men de som trodde at Bernie nå ville prøve å redde stumpene og gi Silverstone et godt tilbud, må tro om igjen. For Bernie tenker som vanlig først og fremst på penger, og bryr seg ikke så mye om løpene går der interessen finnes. Ledelsen for Silverstone sier nå at tilbudet de har fått ikke er mulig å tjene penger på. De har tidligere også sagt at de ikke er interessert i å bruke penger på ombygging, dersom de ikke får en langtidskontrakt som sikrer dem inntekter.

Bernie er som vanlig tøff i trynet, og sier at han har gitt Silverstone et tilbud som de enten kan godta eller la være. «Dette er forretninger. Ingen tvinger dem. Vi har gitt dem et tilbud,» skal han ha sagt til avisa Daily Express.

Men med en engelsk verdensmester i Formel 1 to år på rad, skulle man tro at Englands Grand Prix er et viktig løp. Men det mener ikke Bernie. «Trenger vi et Englands Grand Prix? Nei.», skal han ha sagt.

Bernie mener at fordi Englands Grand Prix har vært kjørt på forskjellige baner opp gjennom årene, har ikke løpet samme beskyttede status som Monaco og Monza. I år var det 300 000 tilskuere på Silverstone gjennom løpshelga, så det spørs vel om ikke Bernie skaffer seg noen uvenner med dette utspillet.

Men det spiller sikkert liten rolle for ham, for erstatningskravet mot Donington Park for kontraktsbruddet ligger på omkring 150 millioner kroner. For det beløpet tåler han sikkert å bli skjelt ut litt mer enn vanlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar