torsdag 3. september 2009

Fisichella erstatter Badoer hos Ferrari

fisichella Så er det endelig blitt klart at Giancarlo Fisichella skal kjøre for Ferrari inntil Felipe Massa er tilbake igjen. Mest sannsynlig betyr det at Fisi får fem løp for de røde, før han går over i en jobb som testfører for teamet.

Det har vel ligget i kortene at Fisi ville bli tilbudt denne jobben etter innsatsen han gjorde på Spa, samtidig som Badoer ikke viste tegn til forbedring.

Force India skylder visstnok fortsatt Ferrari en del penger for motorene de brukte i fjor, så det var sikkert ikke vanskelig å overtale Vijay Mallya til å slippe Fisichella.

Det har gått rykter om at Fisi ikke ville få fornyet kontrakten sin etter denne sesongen, og en fast jobb hos Ferrari er vel uansett ikke noen nedtur for ham. Alle italienske racerførere drømmer jo om å få kjøre for Ferrari, og nå får jo Fisi drømmen oppfylt.

Sist det satt en italiener i en Ferrari i et Formel 1-løp var etter det jeg kan finne ut så langt tilbake som i 1994, da Nicola Larini kjørte to løp som erstatter for en skadet Jean Alesi.

At det første løpet går på Monza er sikkert heller ikke noe minus for Fisichella. Og nå kommer altså Ferrari til Monza med de som ble nummer en og to på Spa. Det lover godt for hjemmefansen.

Force India kommer trolig til å erstattet Fisichella med sin reservefører Vitantonio Liuzzi, men dette er ennå ikke bekreftet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar