torsdag 20. august 2009

Russisk fører i Formel 1 neste år?

campos-meta-logo Den spanske avisen Marca skriver at Adrian Campos nye Formel 1-team, Campos Meta, om ikke lenge vil offentliggjøre sine to førere for neste års debut.

Marca hevder at McLarens nåværende testfører, Pedro de la Rosa, vil bli den ene, og at teamets «andrefører» kommer til å bli den 25 år gamle russeren Vitaly Petrov, som i år kjører i GP2-serien for Barwa Addax. (Renaults nye andrefører Romain Grosjean kjørte for øvrig også for dette teamet.)

At et nytt, spansk Formel 1-team velger den erfarne spanjolen Pedro de la Rosa som en av sine førere er vel ingen stor overraskelse, men for de fleste er vel russeren Vitaly Petrov et ukjent navn.

Ifølge Marca er det sponsormillionene russeren har med seg som er avgjørende for valget, selv om Petrov også er blant toppførerne i GP2. Han ligger i øyeblikket på tredjeplass i serien, og har vunnet ett av løpene i år.

Og ser man nærmere på forbindelsene mellom Campos og Petrov, blir det mindre sannsynlig at Marcas journalister er helt på villspor. For Vitaly Petrov kjører for Barwa Addax, et GP2-team som het Campos Grand Prix helt til Alejandro Agag kjøpte det av Adrian Campos før årets sesong. Og Vitaly Petrov kjørte i GP2 for Campos Grand Prix i fjor, så forbindelsen var allerede opprettet.

Dette er altså ubekreftede påstander fra den spanske avisen, men Europas Grand Prix i Valencia ville vel ikke være et dårlig sted for Campos å offentliggjøre nyheten?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar