tirsdag 4. august 2009

Piquet senior forsøker å overta BMW-Sauber

Piquet jr og sr I går ble Nelson Piquet junior sparket fra Renault, og etter det han har prestert kunne man vel regne med at hans Formel 1-karriere nå var over. Men det kan hende vi har ham tilbake igjen ganske snart, for det går nå sterke rykter i brasilianske medier om at Piquet senior er i forhandlinger med BMW og Peter Sauber om å overta BMW-Sauber, og da er selvfølgelig Nelsinho tiltenkt en sikker plass i teamet.

Ifølge avisa Estado de Sao Paulo er det allerede bestemt at teamet skal hete Sauber-Piquet, og bruke motorer fra Ferrari.

OK, det er ennå bare et løst rykte, men det behøver ikke å være helt grunnløst. Piquet senior startet et Formel 3-team i Brasil i 2001 for at sønnen skulle komme i gang med sin racingkarriere på alvor, og med dette teamet vant Piquet junior det sydamerikanske F3-mesterskapet samme år. I 2004 vant han det britiske F3-mesterskapet med Piquet Sports, og i 2005 flyttet far og sønn teamet sitt opp til GP2. I 2006 ble Piquet jr. nummer to i GP2-mesterskapet, like bak Lewis Hamilton.

Så ut fra historiske forhold er det er ikke helt umulig at senior nå kan vurdere å kjøpe et Formel 1-team til sin arbeidsløse sønn.

Prestasjonene i de lavere klassene kan også tyde på at Piquet junior presterer bedre som fører når han er omgitt av sin nærmeste familie, og ikke har en trussel om oppsigelse hengende over seg til daglig.

Nelson Piquet senior er en rik mann med høy status i Brasil, og han har fortsatt mange viktige kontakter både i forretningslivet og i Formel 1-verdenen. Så at han kan være i stand til å skaffe finansiering til et Formel 1-team bør ikke overraske noen.

Og med den nye Concorde-avtalen i havn og avtalen om kostnadsreduksjoner på plass, vil det bli mye enklere å få et Formel 1-team til å gå rundt. Så dette er et godt tidspunkt å gå inn i Formel 1 på for Nelson Piquet.

Man skal aldri si aldri…

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar