søndag 23. august 2009

Fjorårets gjesp i Valencia gjentok seg

Rubens_Valencia Etter Europas Grand Prix i Valencia i dag slo jeg opp på det jeg skrev etter det samme løpet i fjor. Og bortsett fra resultatet og enkelte episoder, kunne jeg nesten ha brukt teksten om igjen. For Formel 1 i Valencias havneområde kan visst ikke bli noe annet enn kjedelig. Og de har dessverre kontrakt på fem år til.

De avgjørende forbikjøringene ble som vanlig gjort i forbindelse med pitstoppene, og her skjedde også de fleste andre hendelsene vi kommer til å huske fra dette løpet.

Men det var jo hyggelig at Rubens Barrichello vant løpet, for da slutter han kanskje å sutre om at han ikke har full støtte fra teamet. Dette var Barrichellos første seier på fem år, og den bringer ham inn i den eksklusive klubben av førere som har vunnet ti Formel 1-løp i karrieren. Seieren brakte ham også opp på andreplass i poengsammendraget, og han er dermed tilbake for fullt i kampen om VM-tittelen.

Men egentlig fikk vel Rubinho seieren i gave av Lewis Hamilton, som bestemte seg for å komme inn i til sitt andre pitstopp til tross for at han hadde fått beskjed fra teamet om å vente en runde til. Hadde Hamilton ikke gjort denne tabben tror jeg han ville tatt sin andre seier på rad for McLaren.

For Red Bull ble Europas Grand Prix et kraftig tilbakeslag, både i kampen om konstruktørmesterskapet og førermesterskapet. For med Mark Webber på niende plass og Sebastian Vettel på sidelinjen med enda en blåst Renaultmotor, kan det bli vanskelig å ta igjen Brawn på de løpene som gjenstår.

Vettel tok knekken på en motor under treningen i går også, og nå har han bare en ubrukt motor igjen av de åtte tillatte per sesong. Det kan bli avgjørende når det ennå er seks løp igjen av sesongen, for Vettel må nå kjøre med slitte motorer og lavere effekt enn konkurrentene i de siste løpene.

Ferrari må være godt fornøyd med at Kimi Räikkönen tok en ny pallplass med en bil som langt fra er optimal. Kimis innsats i de siste løpene tyder vel ikke på at han har tenkt å slutte? Men hvis Ferrari lar Luca Badoer få kjøre flere løp, kan de vel finne på å sparke Kimi også. Det er greit å gi Badoer en æresbevisning for lang og tro tjeneste, men både team og fører blir jo ydmyket hvis de fortsetter på denne måten.

Ferrari kjemper med McLaren om tredjeplassen i konstruktørmesterskapet, og med «Badoer-prosjektet» ber de jo om å få tape den kampen. Hvor mye penger Ferrari vil gå glipp av dersom de blir nummer fire i steden for nummer tre i mesterskapet vet jeg ikke, men det er snakk om mange millioner dollar.

Men Europas Grand Prix 2009 i Valencia kan vi bare glemme så fort som mulig, for neste helg er det Belgias Grand Prix på Spa. Der bruker det ikke å bli kjedelig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar