mandag 17. august 2009

Dommen omgjort - Renault får kjøre i Valencia likevel

alonso_dekk_ungarn Så gikk det slik de fleste hadde regnet med: FIAs appeldomstol omgjorde i dag dommen fra Ungarns Grand Prix, og Renault får likevel stille opp i Europas Grand Prix i Valencia neste helg.

Renault argumenterte med at det kun var mekanikerne som visste hva som hadde skjedd, og at de ikke rakk å varsle teamledelsen om å stoppe Alonso før det var for sent. Renault innrømmet også at de hadde brutt sikkerhetsreglene, men ba om at dommen likevel måtte omgjøres fordi det ikke var gjort med hensikt.

Dette godtok appeldomstolen, og opphevet derfor utestengelsen som dommerne i Budapest hadde gitt Renault. FIA ga i steden Renault en bot på 50 000 USD. Etter min mening var dette en fornuftig løsning, for utestengelsen var nok gitt «i panikk» etter de uhellene som skjedde i forkant av Ungarns Grand Prix.

Boten er på samme størrelse som den Red Bull fikk i Melbourne for å la Sebastian Vettel fortsette med skadet bil etter krasjen med Robert Kubica, så sånn sett følger FIA et visst system.

Nå venter jeg bare på at Renault skal offentliggjøre at Romain Grosjean overtar den ledige plassen etter Nelson Piquet jr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar