onsdag 26. august 2009

Det haster med å reise til Spa

eau rouge Arrangørene av Belgias Grand Prix på Spa er på desperat jakt etter flere tilskuere til løpet i helga. De har til nå bare solgt 46 000 billetter, og for å gå i null må de opp i 70 000. Det vil si at de må finne 24 000 Formel 1-fans som vil dra til de belgiske skoger i løpet av de neste dagene.

I fjor kom det bare 52 000 tilskuere totalt i løpet av helga, og i 2007 var tallet 66 000. Underskuddet ble da på henholdsvis fire og to millioner euro. Det ser med andre ord ut for at det blir underskudd for tredje året på rad.

Belgierne har kontrakt med Bernie til og med 2012, men hvor lenge er de lokale myndighetene villige til å dekke underskuddene?

Det arrangørene nå setter sin lit til er at værmeldingen skal holde seg positiv, slik at flest mulig vil bestemme seg i siste liten for å dra til Spa på søndag. I dag sa meteorologene at det bare var 1 % sjanse for regn på løpsdagen, så det finnes altså et lite håp.

Det høres rart ut at det ikke kommer flere tilskuere til et av de beste løpene på kalenderen, på en fantastisk bane sentralt i Europa. Men de som har vært der sier at Spa er et håpløst sted både når det gjelder innkvartering og kommunikasjon. Det ustabile været gjør det også lite attraktivt å bo i telt på en campingplass, og ikke er det noe å ta seg til i området på kveldstid heller.

Her bør det brukes noen EU-midler til en skikkelig utbygging av infrastrukturen før løpet forsvinner fra kalenderen igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar