tirsdag 25. august 2009

Det er kø hos Ferrari

ferrari-f1-pitStefano Domenicali har bekreftet at Luca Badoer skal kjøre Felipe Massas bil på Spa også, men sier samtidig at dersom Badoer ikke forbedrer seg i forhold til innsatsen i Valencia, så er det stor sjanse for at han ikke får kjøre flere løp for Ferrari.

Dette har fått en rekke «wannabe» Ferrari-førere til å stille seg i kø for å komme i betraktning, for de færreste regner med at Badoer vil komme så veldig mye nærmere Kimi Räikkönen på hans favorittbane.

Men lista over gamle og nye stjerner som har meldt seg, er nå så lang at Ferrari enkelt kunne ha startet et fotballag isteden.

Først i køen står selvsagt Ferraris andre testfører, Mark Gene, som mener at han er raskere enn Badoer, og at han også burde få prøve seg før noen andre slipper til. Jeg tviler på at Gene er så mye raskere at det vil gjøre noen forskjell, men han har i alle fall litt mer løpserfaring fra «nyere tid».

Første eksterne kandidat er den tidligere Super Aguri-føreren Anthony Davidson, som har sagt at han kommer til å ta kontakt med Ferrari for å tilby sine tjenester. Det er jo bra han har tro på seg selv, men det spørs om det hjelper. Ferrari setter neppe en forholdsvis ukjent engelskmann i bilen sin på Monza.

WIlliams’ testfører (og toppfører i GP2), Nico Hülkenberg, skal ha også sendt tydelige signaler til Ferrari via sin manager, Willi Weber. Weber har gode kontakter i Maranello fra sine år som Schumacher-manager, så han burde kunne nå fram til de som bestemmer. Men det er vel tvilsomt om Ferrari vil slippe testføreren fra et konkurrerende team inn i det aller helligste for et korttidsengasjement.

Giancarlo Fisichella har blitt koblet til Ferrari som testfører fra neste år, og ryktene vil ha det til at han derfor har foreslått at han kunne ta over for Badoer allerede etter Spa. Fisi selv har avvist hele opplegget, og sier han ikke har hatt kontakt med Ferrari om noen av delene.

Ellers går det rykter om at både Sebastien Bourdais og Nelson Piquet jr. er aktuelle som vikarer, og selvsagt mener noen at Massa’s skadefravær kan føre til at Fernando Alonso slipper rattet hos Renault og kommer til Ferrari lenge før planlagt. Men da er vi langt ute på ryktebørsen.

Til og med Sebastien Loeb har vært nevnt av avisen L'Équipe , men det forutsetter at han slutter med rally midt i sesongen, så det tror jeg også vi bare skal glemme.

David Coulthard har også sagt at han gjerne kan kjøre noen løp for Ferrari, men det tror jeg var ment som en spøk. Men DC har jo i alle fall kjørt lengre distanser med en Formel 1-bil for ikke så lenge siden, så han kunne kanskje gjort nytte for seg.

Jeg for min del tror Ferrari vil fortsette å bruke folk fra egne rekker så lenge som mulig, og at Marc Gene derfor vil få sjansen på Monza. Fungerer ikke han heller, og Ferrari blir passert av McLaren i konstruktørmesterskapet, så blir de nødt til å få inn en fører som kan gjøre nytte for seg i de siste løpene. Jeg tror ikke de er villige til å tape mange millioner på å hedre gamle testførere.

Da tror jeg de kommer til å hente inn Giancarlo Fisichella, som sikkert kommer til å ta jobben med glede. En italiensk racerførers største drøm er jo å kjøre for Ferrari, så den muligheten sier han neppe nei til, dersom omstendighetene ellers er riktige.

Fisis nåværende arbeidsgiver, Force India, skylder fortsatt Ferrari penger for motorene de brukte i fjor, så Ferrari kan tilby dem «en løsning de ikke kan si nei til». Og insidere hevder at Fisi uansett ikke vil få ny kontrakt med inderne neste år, slik at tre løp for Ferrari i år og så ny jobb som testfører vil være en god løsning for ham. Det høres ikke helt utrolig ut.

Men foreløpig vokser køen hos Ferrari.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar