søndag 9. august 2009

Brawn har fått påfyll i kassen

BrawnF1 Etter at den nye Concorde-avtalen nå er signert av alle parter, ser det ut for at en del andre gamle tvister også løser seg. For nå meldes det at Brawn GP har fått utbetalt det Honda hadde til gode hos Bernie i TV- og premiepenger for 2008-sesongen. Beløpet skal være hele 35 millioner euro (300 mill. NOK), så det bør gjøre dem bedre rustet til å henge med Red Bull resten av sesongen.

Nye team som kommer inn i Formel 1 har naturlig nok ikke noen krav på TV-avgifter eller premiepenger før sesongen er slutt. Men da Ross Brawn overtok Honda-teamet i vinter, gikk de andre teamene likevel med på at Brawn skulle få overta det Honda hadde til gode hos Bernie. Alle var på det tidspunktet enige om at de ville hjelpe Brawn med å overleve.

Men da sesongen startet, og Brawn viste seg å ha en bil som var helt overlegen, fikk pipa plutselig en annen låt. Flavio Briatore gikk ut og sa at han ville ta saken opp med FOTA, og foreslå at pengene ikke skulle utbetales til Brawn likevel. Grunnen til at Flavio var forbannet var selvfølgelig at Brawn fikk lov til å kjøre med sin omstridte doble diffuser, slik at Renault måtte bruke masse penger på å lage noe lignende. (Flavio mente altså at Brawn hadde skylden for at reglene var utydelige.)

Og Bernie, som sikkert kunne tenkt seg å beholde pengene selv, benyttet anledningen til å trekke frem et vedtak i FIA som sa at de anså at Brawn GP ikke var et nytt navn på Honda, men at de var et helt nytt team. Bernie mente derfor at pengene Honda hadde opptjent ikke kunne utbetales til Brawn. Han sa faktisk at pengene neppe ville bli betalt ut i det hele tatt.

Men nå har altså det hele ordnet seg, og Brawn har fått Honda-pengene til slutt. Og bra er det. For vi hadde ikke fått mye racing for pengene dersom Bernie hadde beholdt dem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar