søndag 26. juli 2009

Renault suspendert fra Europas Grand Prix

renault-r29-2009 Som vi så mistet Fernando Alonso høyre forhjul like etter at han kom ut fra sitt første pitstopp i dagens løp i Ungarn. Som en følge av dette uhellet har FIAs dommere bestemt at Renault skal nektes å starte i Europas Grand Prix i Valencia om fire uker.

I en uttalelse fra dommerne sier de at Renault bevisst slapp Alonso ut på banen uten at en av sikkerhetsanordningene for hjulmutteren var montert. Videre sier de at Renault ikke gjorde noe for å hindre bilen i å forlate pitlane, og heller ikke informerte føreren om problemet eller rådet ham til å gjøre noe for å unngå uhell, selv om han kontaktet teamet over radio fordi han trodde han hadde punktert.

Dommerne mener at Renault med dette har brutt tilstrekkelig mange paragrafer til at teamet bør utestenges fra det neste løpet, som altså er Europas Grand Prix i Valencia. Dette betyr at Fernando Alonso ikke får kjøre på hjemmebane, med mindre dommen blir omgjort. Renault har naturlig nok allerede anket dommen, men anken vil trolig ikke vil bli behandlet før om tidligst to uker.

Men nå mangler jo Ferrari sannsynligvis en fører for resten av sesongen, så Alonso kan jo sikkert gjøre et innhopp for dem i Valencia, dersom han ikke kan kjøre for Renault?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar