tirsdag 21. juli 2009

Mark Webbers seier forandret statistikken

mark-webber-tyskland09 Med sin seier i Tysklands Grand Prix forrige helg plasserte Mark Webber seg øverst på lista over førere som har kjørt flest Formel 1-løp før de fikk sin første seier.

Lista ser nå slik ut:

1. Mark Webber – 130 løp
2. Rubens Barrichello – 123 løp
3. Jarno Trulli – 119 løp
4. Jenson Button – 113 løp
5. Giancarlo Fisichella – 110 løp
6. Mika Häkkinen – 96 løp

Som man ser er alle de fem første på lista fortsatt aktive førere, så det betyr kanskje at det er blitt vanskeligere å vinne enn «i gamle dager»?

Men det kan fort skje at Webber mister sin topplassering, for øverst på statistikken over aktive førere som ennå ikke har vunnet noen løp står Nick Heidfeld, med 159 løp uten seier. Bak ham på lista følger Nico Rosberg med 62 løp, og Adrian Sutil med 44 løp. En betryggende ledelse, med andre ord.

Nick Heidfeld vinner neppe noen løp i år, men dersom han til slutt skulle klare å ta sin første seier vil han altså plassere seg klart foran Mark Webber. Og det vil også gå noen år før noen kan «forbedre» rekorden. Men jo flere løp Heidfeld kjører, desto nærmere kommer han toppen på en annen liste, nemlig den over førere gjennom historien som har kjørt flest Formel 1-løp uten å vinne. Den statistikken ledes av Andrea de Cesaris, som startet i 208 Formel 1-løp i sin karriere uten å vinne noen av dem.

Det er for øvrig hele 12 førere som kjører Formel 1 i år som har vunnet ett eller flere løp: Alonso (21 seire), Raikkonen (17), Massa (11), Barrichello (9), Hamilton (9), Button (7), Fisichella (3), Vettel (3), Trulli (1), Kubica (1), Kovalainen (1) og Webber (1). Det er kanskje også rekord?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar