mandag 27. juli 2009

Hamilton overrasket i Ungarns Grand Prix

LewisHamilton_Ungarn09 Ungarns Grand Prix ble mer innholdsrikt enn forventet, og resultatlisten ble heller ikke slik vi har vært vant til å se den i år. Med Lewis Hamilton som vinner og Kimi Räikkönen på andreplass kunne man nesten tro at det var en reprise av løpet i 2007 vi så.

Dette var løpet der Brawn skulle vise at de igjen var like raske som Red Bull. Men selv om det både var varmt på Hungaroring, og Brawn i tillegg hadde oppdatert bilen, fikk ikke Button og Barrichello de forventede resultatene. Button hadde for eksempel bare den sjette beste rundetiden, og slet uvanlig mye med begge dekktypene.

Hvis Ferrari, McLaren og Williams fortsetter som nå også etter ferien, kan resten av sesongen bli slitsom for Jenson Button. Men han er nok glad for at Mark Webber ikke ble bedre enn nummer tre, og enda mer fornøyd med at Sebastian Vettel ble uten poeng. Det gjør i alle fall problemene mindre på kort sikt.

Vinnere:

Lewis Hamilton, McLaren. Opp fra P4 på griden til seier i løpet. Som vanlig rask i starten, og denne gangen gikk første sving også bra. Det ser ut for at McLaren endelig har fått skikk på bilen, og da er Hamilton tilbake på topp. Overbevisende forbikjøring av Mark Webber (riktignok med god hjelp av KERS).

Kimi Räikkönen, Ferrari. Opp fra P7 til 2. plass, mye på grunn av en KERS-assistert kjempestart. Hadde litt flaks i første sving, men viser at Ferrari også begynner å få orden på bilen etter hvert.

Mark Webber, Red Bull. 3. plass fra P3. Kjempet hardt for å holde seg blant de fremste i løpet, og forbikjøringen av Nico Rosberg var svært viktig for å komme på pallen. Satte også løpets raskeste rundetid. Webber er nå blitt Buttons største utfordrer til å ta mestertittelen.

Nico Rosberg, Williams. Opp fra P5 til 4. plass. Nico fortsetter å plassere seg høyt oppe i løp etter løp, men han mangler fortsatt en pallplassering. Det kan nok bli vanskeligere nå når McLaren og Ferrari har funnet formen.

Heikki Kovalainen, McLaren. Opp fra P6 til 5. plass. Med McLarens fremgang kan også Heikki begynne å ta poeng igjen. Burde egentlig ha gjort det enda bedre, når man ser på hva Hamilton fikk til. Det spørs om dette er bra nok for Mercedes.

Timo Glock, Toyota. Opp fra P13 til 6. plass. Maksimal uttelling for Toyota. Etter en dårlig kvalifisering tok de likevel poeng med begge bilene. Fikk dekkene til å holde lenger enn konkurrentene, og tjente mange plasseringer på det.

Jarno Trulli, Toyota. Opp fra P11 til 8. plass. Les avsnittet over.

Jaime Alguersuari, Toro Rosso. Opp fra P19 til 15. plass. Tidenes yngste Formel 1-fører var dømt nord og ned av mange «eksperter», men gjorde ingen feil i sitt første løp. Kom i mål foran sin teamkollega. Bra kjørt!

 

Tapere:

Fernando Alonso, Renault. Fra pole til DNF. Fernando gamblet på et kort førstestint, men vi fikk aldri se hva han kunne fått ut av det fordi et løst forhjul stoppet ham fra å fullføre. Han mente selv han ville kommet på pallen, men det er vel tvilsomt. Men Alonso prøver i hvertfall, det skal han ha. Det spørs hva han gjør dersom FIA opprettholder straffen Renault har fått i det neste løpet.

Sebastian Vettel, Red Bull. Fra P2 til DNF. Fikk en dårlig start, og var i nærkontakt med Räikkönen i første sving. Sånt skjer.

Sebastien Buemi, Toro Rosso. Ned fra P10 til P16. Kjørte et dårlig løp, etter å ha kvalifisert seg høyt oppe. Snurret og havnet helt bakerst. Ikke bra å ende på plassen bak sin debuterende teamkollega.

Nelsinho Piquet, Renault. Opp fra P14 til 12. plass. Klarte å holde seg unna trøbbel, men det er neppe bra nok til å overbevise Flavio om at han bør få fortsette. Som vi så var Flavio på vei hjem lenge før Nelsinho kom i mål.

FIA-dommerne. Hvorfor må de vente til etter løpet med å se på ting som skjedde i starten? Denen gangen var det kontakten mellom Kimi og Vettel som ble behandlet etter løpet. De har både mannskap og utstyr til å se på slike ting med en gang, så hvorfor vente? Det er helt uholdbart, etter min mening.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar