torsdag 9. juli 2009

FIA sletter sine egne vedtak

fia-logoEtter gårsdagens kaosmøte mellom FIA og teamene, der de åtte FOTA-teamene forlot møtet i protest etter å ha fått beskjed om at de likevel ikke er påmeldt til 2010-sesongen, har jeg inntrykk av at alle nå bare venter på en forklaring fra Max på hva som har skjedd. For det virker som om ingen skjønner hvorfor FIA har snudd helt om siden fredserklæringen den 24. juni.

Den siste offisielle uttalelsen fra FIA er erklæringen etter møtet i WMSC den 24. juni, men dette dokumentet har FIA slettet fra sin egen nettside. Men heldigvis var det noen som hadde kopi av den, så her er den i sin helhet:

--------------------------------

The World Motor Sport Council met in Paris on 24 June 2009, the following decisions were taken:

FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP
All currently competing teams have committed to the FIA Formula One World Championship.

There will be no alternative series or championship and the rules for 2010 onwards will be the 2009 regulations as well as further regulations agreed prior to 29 April 2009.

As part of this agreement, the teams will, within two years, reduce the costs of competing in the championship to the level of the early 1990s. The manufacturer teams have agreed to assist the new entries for 2010 by providing technical assistance.

The manufacturer teams have further agreed to the permanent and continuing role of the FIA as the sport’s governing body. They have also committed to the commercial arrangements for the FIA Formula One World Championship until 2012 and have agreed to renegotiate and extend this contract before the end of that period.

All teams will adhere to an upgraded version of the governance provisions of the 1998 Concorde Agreement.

The following teams have been accepted for the 2010 FIA Formula One World Championship:

SCUDERIA FERRARI MARLBORO
VODAFONE McLAREN MERCEDES
BMW SAUBER F1 TEAM
RENAULT F1 TEAM
PANASONIC TOYOTA RACING
SCUDERIA TORO ROSSO
RED BULL RACING
AT&T WILLIAMS
FORCE INDIA F1 TEAM
BRAWN GP FORMULA ONE TEAM
CAMPOS META TEAM
MANOR GRAND PRIX
TEAM US F1

--------------------------------

Som vi ser så er alle tretten teamene listet opp som «have been accepted», uten noen forbehold. Men på møtet i går hevdet altså Charlie Whiting fra FIA at de åtte FOTA-teamene ikke er påmeldt likevel.

Når man i tillegg husker at FIA tidligere har hevdet at Ferrari og de to Red Bull-teamene er kontraktsbundet til å delta i 2010, og at de også sto på den første påmeldingslisten som ble offentliggjort, er denne kuvendingen fra FIA enda mer merkelig. Det rette ordet er vel «useriøst»?

Kanskje Max forsøker å leve opp til betegnelsen «diktator»? I så fall er det jo helt normalt å fjerne lovlige vedtak fra arkivet, og lage sine egne regler når det passer. Men er det mulig å gjøre sånt uten at det får konsekvenser?

Er det ikke mulig å få fjernet den fyren, slik at vi kan konsentrere oss om racing igjen?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar