fredag 12. juni 2009

Tre nye team i Formel 1 - foreløpig

FIA-buss FIA har i dag offentliggjort lista med neste års deltakere i Formel 1, og har - ikke helt uventet - tatt med alle ti teamene som deltar i år. To av dem – Williams og Force India - har meldt seg på frivillig, mens Ferrari, Red Bull og Toro Rosso er tatt med fordi FIA hevder at de er bundet av avtaler de har inngått tidligere. Dette protesterer de tre teamene på, så her er er fortsatt ingen ting avgjort.

De siste fem FOTA-teamene står på lista med et merke bak navnene sine. De er registrert som «påmeldt på spesielle vilkår», men FIA håper fortsatt at det skal være mulig å få dem til å trekke tilbake sine krav om regelendringer. Dette må i så fall skje innen neste fredag, som er fristen FIA har satt for å slippe til noen av de andre fra «reservebenken».

FIA opplyser at de hadde mottatt 15 påmeldinger ved fristens utløp. De sier ikke noe om dette er inkludert Williams og Force India, men det er i alle fall utenom de åtte FOTA-teamene. Av disse ble 12 team kjørt gjennom en utvelgelsesprosess, og deretter var det ni påmeldinger som sto igjen som «lovende». Disse ble så intervjuet og sjekket nærmere, og de beste ble så endelig valgt ut. FIA hevder også at de har flere potensielle erstattere på ventelista, dersom de ikke klarer å få omvendt alle FOTA-teamene innen neste fredag.

De tre nye teamene som har sluppet gjennom nåløyet i første omgang,er Campos Grand Prix, Team US F1 og Manor F1 Team. De to første var kjent fra før, mens Manor F1 Team er et nytt bekjentskap. Dette betyr at forhåndstippede «sikre» team som Prodrive og Epsilon Euskadi er blitt funnet for lette i første omgang.

Manor Grand Prix Racing er et engelsk team som tidligere har vært med i Formula Renault og Euro F3, og som nå skal samarbeide med ingeniørselskapet Wirth Research Limited om et Formel 1-team. WRL har tidligere designet vinnerbiler i Indy Racing League og American Le Mans Series. Grunnleggeren av WRL, Nick Wirth, har vært med i Formel 1 tidligere som medeier i Simtek F1, og har også vært sjefsdesigner hos Benetton fra 1996 til 1999. Manor har inngått en avtale med Cosworth om motorleveranser.

Jeg registrerer også at USGPE nå skal hete Team US F1 igjen. Det var det de kalte seg da de lanserte teamet, men så ble de tvunget til å fjerne F1 av Bernie. Men nå er det tydeligvis lov til å hete noe med F1 likevel.

I dag er vi kommet et lite skritt videre på veien mot 2010-sesongen, med fem team på sikker plass. Men Ferrari, Red Bull og Toro Rosso vil ikke gi seg uten kamp, så vi kan ikke regne dem med blant de sikre. Og om en uke får vi kanskje vite hvem som får de fem gjenstående plassene. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar