lørdag 20. juni 2009

Rottene forlater det synkende skip

Max-Mosley Etter planen skulle FIA ha offentliggjort den endelige påmeldingslisten for 2010 i går, men etter at FOTA gjorde det klart at de ville starte sin egen serie, sa Max at han ville utsette publiseringen av lista til de rettslige forholdene var avklart. Det vil si at han vil sikre seg at Ferrari, Red Bull og Toro Rosso er bundet av sine avtaler med FIA, før han tar dem med på den endelige lista.

Men ut over det spørs det om Max har noen flere team å sette på lista, for etter bruddet har mange av de nye fått det travelt med å trekke seg. Noen av de som ble regnet som seriøse, men som ikke kom med på lista i første runde, har allerede trukket tilbake sine påmeldinger, og flere har sagt at de vurderer å gjøre det. Så da kan det være få igjen på lista når Max sjekker neste gang.

Først ute med å trekke seg var Lola, og så gjorde N.Technology det samme. Og nå sies det at både Prodrive og Epsilon Euskadi kommer til å trekke seg fra «Max F1». De to siste har sterke bindinger til FOTA, og det er vel ikke usannsynlig at de heller vil bli med i den nye FOTA-serien, hvis den blir noe av. FOTA trenger jo også flere team i sin serie, så de gjør sikkert sitt for å overtale noen av de nye til å bytte side.

Så foreløpig har Max bare de fem sikre: Campos Grand Prix, Team US F1, Manor F1 Team, Williams og Force India. I tillegg regner han altså fortsatt Ferrari, Red Bull og Toro Rosso som sikre, så da mangler han minst to nye team. De kan bli vanskelige å finne, hvis ikke Max vil fire på kravene.

Jeg synes akkurat nå mest synd på Williams, som er de eneste som har fulgt alle regler og avtaler og ikke har lagd bråk. Nå ser det ut til at de kan bli en av de store taperne i konflikten, sammen med en hel verden av Formel 1-fans.

Men hvis det skulle skje noe som gjør at FOTA ombestemmer seg i ellevte time, så er det jo bra for Max at han fortsatt har plass til alle åtte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar