onsdag 24. juni 2009

Mosley tar ikke gjenvalg – Formel 1 er reddet

mosley_240609 Max Mosley sier i et intervju i dag at FIA og FOTA nå er enige om en løsning som avverger en utbryterserie neste år, og at han derfor ikke ser behov for å fortsette som FIA-president etter valget i høst. Gjennombruddet skal ha kommet etter at Max, Bernie og FOTA-styreformann Luca di Montezemolo hadde en serie med møter i går kveld og natt, i forkant av WMSC-møtet i dag.

Avtalen skal gå ut på at Mosley ikke skal stille til gjenvalg, og at FOTA-teamene avbryter prosjektet med en ny serie, og i steden skriver under på en ny Concorde-avtale som skal gjelde til og med 2012. Det skal også være enighet om at Formel 1 i løpet av to år skal være nede på et kostnadsnivå som tilsvarer det som var normalt tidlig på 1990-tallet.

Det ventes at FIA vil offentliggjøre påmeldingslista for 2010 i løpet av ettermiddagen.

Dette betyr med andre ord at Max etter hvert måtte oppgi de fleste av sine krav for å få berge skinnet. Du snakker om mye skrik og lite ull.

Men foreløpig har ikke FOTA kommet med noen uttalelse som bekrefter det Max har sagt. Så fortsatt er det grunn til å være skeptisk. Jeg tror jeg venter med å rope hurra til jeg er helt sikker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar