torsdag 25. juni 2009

FOTA bekrefter avtalen. Hurra!

fota_logoI ettermiddag har FOTAs styreformann Luca di Montezemolo bekreftet at avtalen med Max og Bernie er et faktum, så nå er krigen endelig over.
FOTA får nå de reglene de har krevd hele tiden, og det blir ikke noe tak på pengeforbruket. Men de er enige om å redusere kostnadene til tidlig 1990-nivå i løpet av to år, det vil si omkring £40 millioner.
Det vi ennå ikke vet er om reglene de neste årene blir nøyaktig de samme som i 2009, eller om for eksempel forbudet mot bensinfylling vil bli beholdt. Og FOTA har jo selv blitt enige om å droppe KERS i 2010, men vil dette bli tatt inn i reglene? Det har heller ikke vært sagt noe om de nye teamene skal få kjøre uten turtallsbegrensning på sine Cosworth-motorer. Dette var FOTA-teamene sterke motstandere av. FOTA skal ha et møte i morgen, etter det får vi kanskje vite mer.
FOTA-teamene har nå gått med på å forplikte seg til å være med i Formel 1 til og med 2012, men de skal nå ha uavhengige avtaler med FIA og FOM. En ny Concorde-avtale skal også på plass. Dermed gjenopprettes også den såkalte F1-kommisjonen, som er et utvalg med medlemmer fra teamene, som skal være med på å bestemme nye regler. Dette gjør at FIA ikke lenger skal kunne tre nye regler ned over hodet på teamene.
Max har uttalt at han ikke anser dette resultatet som et nederlag, fordi det viktigste for ham var å få innført kostnadsreduksjoner og få nye team inn i Formel 1. Max avslørte også at trusselen om å fortsette som FIA-president ikke var reell, men at han var bestemt på å slutte i oktober uansett hva som skjedde. Og så la han til at teamene ikke måtte føle seg for trygge på at den som kom til å overta etter ham ville bli noe bedre.
Er det mulig at noen kan tenkes å være enda verre enn Max?
Her er teamene som skal delta i Formel 1 i 2010:
Scuderia Ferrari (Motor: Ferrari)
Vodafone McLaren Mercedes (Motor: Mercedes)
BMW Sauber (Motor: BMW)
Renault (Motor: Renault)
Panasonic Toyota (Motor: Toyota)
Scuderia Toro Rosso (Motor: ikke bestemt)
Red Bull Racing (Motor: ikke bestemt)
AT&T Williams (Motor: Toyota)
Force India (Motor: Mercedes)
Brawn GP (Motor: ikke bestemt)
Campos Meta (Motor: Cosworth)
Manor GP (Motor: Cosworth)
Team US F1 (Motor: Cosworth)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar