søndag 21. juni 2009

En oppsummering av Englands Grand Prix

Vettel_silverstone Englands Grand Prix på Silverstone ble nesten like kjedelig som løpet i Istanbul for to uker siden. Sebastian Vettel tok ledelsen fra pole, og allerede før første pitstopp var ledelsen så stor at alle skjønte at Red Bull-føreren kom til å vinne løpet.

Lenger bak i feltet var det noen dueller, men Silverstone er ikke en bane det er enkelt å kjøre forbi på, så de fleste endringer i rekkefølgen kom etter pitstopp. Dette får meg til å lure litt på hvorfor mange er så sure for at Formel 1 nå skal flytte fra Silverstone. Det er greit at det er en av de siste klassiske racerbanene, med raske svinger og høy gjennomsnittshastighet, men i en tid der alle er opptatt av forbikjøringer, er jo ikke Silverstone akkurat det beste valget.

Bortsett fra de tre på pallen - Vettel, Webber og Barrichello – må vel vinnerne i dette løpet være Felipe Massa, som kjørte sin Ferrari opp fra P11 til en fjerdeplass, og Giancarlo Fisichella, som startet fra P16 og endte på tiende plass. Selv om Force India ikke fikk poeng denne gangen heller, så viser dette at det er uhyre jevnt i årets Formel 1.

Taperne denne gangen må være Kazuki Nakajima, Williams (fra P5 til 11. plass) og Fernando Alonso, Renault (fra P10 til 14. plass). Men Alonso var ikke alene om å slite, for den han kjempet hardest med i en periode (om 16. plass), var fjorårets verdensmester, Lewis Hamilton. Begge to var «all over the place» på Silverstone, og det virker som om både Renault og McLaren har gått baklengs med utviklingen av bilene.

Og kryss i taket: Nelsinho Piquet kom i mål to plasser foran Fernando Alonso. Sikrer det hans plass i teamet, eller betyr det en garantert oppsigelse?

Men det store spørsmålet etter Englands Grand Prix er om Red Bull nå er foran Brawn, eller om det bare var banen og de kjølige værforholdene som var til Red Bulls fordel denne gangen.

Uansett var resultatet på Silverstone bra for alle oss som ønsker at kampen om verdensmesterskapet skal vare lengst mulig ut i sesongen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar