mandag 15. juni 2009

Donington Park får 17 år med Formel 1

donington07 Etter at eierne av Donington Park endelig har fått ordnet opp i noen gamle krav som skremte bort finansieringsselskapene, har byggearbeidene nå startet opp igjen.

I et intervju med Autosport forleden kunne Donington-sjefen Simon Gillett stolt fortelle at det nå ikke lenger var noen tvil om at banen ville bli ferdig i tide til Englands Grand Prix i 2010.

Samtidig trakk Gillett frem nyheten om at han hadde skrevet kontrakt med Bernie for hele 17 år fremover. Opprinnelig var avtalen på 10 år, men den er altså i all stillhet blitt forlenget med syv år til. Bernie må ha stor tro på at Donington er det riktige valget for fremtiden.

Den tredje gode nyheten Donington Park-sjefen kom med i intervjuet, var at byggekostnadene ville bli lavere enn budsjettert på grunn av det labre byggemarkedet som nå råder. Og her var det ikke snakk om «litt lavere». Ifølge Gillett var utbyggingen opprinnelig beregnet å ville koste £100 millioner, men nå er prisen nede på £30 millioner! En prisreduksjon på 700 millioner kroner høres helt utrolig ut, men han sa faktisk det.

Det eneste som nå kan ødelegge for Donington Park er at Formel 1 til neste år ikke lenger er et show publikum vil komme for å se, men at folk heller tar turen til Silverstone for å se Ferrari og de andre FOTA-teamene - hvis krangelen skulle ende med et brudd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar