søndag 31. mai 2009

Seks gyldige påmeldinger for 2010

Etter å ha slått fast at de ni FOTA-teamenes felles påmelding for 2010 står i fare for å bli avvist av FIA, kan det være interessant å se litt på hvem som er påmeldt til neste års Formel 1-sesong uten særlige forbehold.

De seks som hittil offisielt har bekreftet sine påmeldinger er:

Campos Meta 1 Må ikke forveksles med Campos GP2-team. Dette er det spanske F3-teamet Campos Racing, med selskapet Meta Image som partner. Campos Meta 1 skal ha en motoravtale med Cosworth.
Williams Williams kjenner vi alle. Teamet var med i FOTA, men ble ekskludert da de valgte å melde seg på til 2010-sesongen uten forbehold. Williams har en bindende avtale med FIA og FOM som de mener de er forpliktet til å overholde, og hadde ikke noe annet valg ennå melde seg på.
Lola Gammelt team med en viss fortid i Formel 1. Motorleverandør er ikke kjent. Nekter å kommentere sin påmelding ut over at den er levert.
Prodrive David Richards prøver seg på nytt i Formel 1. Denne gangen med Aston Martin og oljepenger fra Kuwait i ryggen. Har et samarbeid med McLaren, og skal trolig bruke motorer fra Mercedes-Benz. Teamet skal etter planen bytte navn til Aston Martin i 2012.
Litespeed Et engelsk Formel 3-team i samarbeid med MGI. MGI er et selskap eid av tidligere teknisk direktør i Toyota og Force India, Mike Gascoyne. Litespeed skal ha tegnet motoravtale med Cosworth.
USGPE Nytt team som lenge har annonsert at de vil melde seg på. Skal ha hovedbase i USA. Teamet ble startet av Peter Windsor og Ken Anderson, begge med en fortid i Formel 1. Skal ha avtale med Cosworth om motorleveranser.

Alle disse har altså bekreftet at de har meldt seg på til 2010, og vil delta i henhold til de nye reglene som tillater et budsjett på maksimalt 40 millioner britiske pund.

Enkelte nettsider hevder også at et team med det kjente navnet March skal ha meldt seg på, men jeg har ikke funnet noen offisielle meldinger som bekrefter dette.

Et annet team som det har gått rykter om ville melde seg på er Epsilon Euskadi, et spansk team som blant annet har bygget sine egne biler for Le Mans. Firmaets president Joan Villadelprat har nektet å kommentere spørsmålet om de har levert inn sin påmelding.

Gjeldende regler tillater 13 team i 2010, så Max mangler enda noen før det blir trangt på griden. Den 12. juni får vi vite om det bare blir seks team i Formel 1 neste år, eller om noen flere er kommet til som vi ikke vet om. De ni fra FOTA kommer i tillegg kun dersom de får sin samlepåmelding godkjent.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar