søndag 24. mai 2009

Noen tanker etter Monaco Grand Prix

At Jenson Button vant Monaco Grand Prix var ikke noen stor overraskelse. Når han tok starten og i tillegg fikk Brawn-kollega Barrichello mellom seg og Kimi Räikkönen, var løpet egentlig avgjort. Derfra og inn var Monaco Grand Prix stort sett den vanlige prosesjonen.

Dette kom heller ikke som noen store overraskelser:

At Ferrari nok en gang gjør feil strategiske valg. Som for eksempel å starte Kimi på soft, når alle visste at supersoft var det beste for å få en god start og ha sjansen til komme foran minst en av Brawn-bilene.

At Ferrari nok en gang roter det til med et dårlig pitstopp. Denne gangen gikk det ut over Kimis mulighet til å ta andreplassen fra Barrichello.

At Heikki Kovalainen nok en gang får null poeng. Hvor lenge skal uhell og feil forfølge McLaren-føreren? Og hvor lenge har teamet tålmodighet med ham?

At Rosberg nok en gang viser at han ikke er stabil nok. Han starter bra, men så raser han bakover i løpet etter hvert. Enkelte i Williams-teamet har begynt å snakke om at Nico kanskje ikke får ut potensialet i bilen.

At Nakajima krasjet igjen. Denne gangen på siste runde! Noen som tror han er populær hos Williams? Hvis Williams bytter motorleverandør ryker nok japaneren ut samtidig.

Men det var noen overraskelser i Monaco Grand Prix også:

Positivt overraskende var kjøringen til Sebastien Bourdais og Giancarlo Fisichella, som kom på henholdsvis åttende og niende plass. Artig at både Toro Rosso og Force India gjorde det godt og kom foran flere av «de store».

Det var også overraskende at supersoft-dekkene ikke holdt så lenge som mange hadde trodd. Både Rubens Barrichello og Sebastan Vettel opplevde at de mykeste dekkene ble slitt mye raskere enn planlagt.

Mange ble nok også overrasket over at Ferrari har gjort så store fremganger. Når var de på tredje og fjerde plass sist? Og Kimi på pallen?

Personlig ble jeg overrasket over at Nelsinho Piquet ble påkjørt. Vanligvis krasjer han ut helt på egen hånd. Kanskje Renault beholder ham litt til, i håp om at han kommer i mål en vakker dag?

Jeg ble også overrasket over at Vettel ikke fikk til noen ting med den ombygde Red Bull-bilen. Teamkollega Mark Webber var jo svært rask, så det var ganske merkelig. I neste løp får vi se om det var en tabbe å bygge inn dobbel diffuser i en bil som fungerte godt uten.

Mange var nok også overrasket over at det ikke ble noen Safety Car-perioder i Monaco i år. Især Lewis Hamilton var nok både overrasket og skuffet over dette. 

Men den største overraskelsen i Monaco var nok nyheten om at alle teamene hadde sendt et felles brev til FIA-president Max Mosley, og varslet at de ikke kommer til å melde seg på neste år dersom ikke regelendringene droppes. Alle trodde jo at Williams, Brawn og Force India ville melde seg på uansett, men nå ser det ut til at FOTA står samlet i kravet om reglene må endres. Flere detaljer om dette kommer i morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar