tirsdag 19. mai 2009

Ferrari og McLaren de eneste med KERS i Monaco

Ferrari_malaysia De to tidligere toppteamene Ferrari og McLaren ser ut til å bli de eneste som kommer til å bruke KERS i Monaco Grand Prix. De var også de eneste som brukte KERS i Spania, men mange trodde likevel at de ville droppe systemet når de kom til den trange gatebanen.

I Monacos gater er det svært få som tror KERS vil ha noen nytteverdi, fordi det ikke er noen lange rettstrekker der den ekstra kraften kan gi fordeler, og fordi de mange krappe svingene krever et lavest mulig tyngdepunkt i bilene.

Hos Renault mener man at det å bruke KERS i Monaco vil være negativt for rundetidene, og de har har derfor valgt å gi systemet en foreløpig pause. Det samme har BMW-Sauber.

Hos Ferrari innrømmer man at de vil ha begrenset nytte av å bruke KERS i Monaco. Men de mener at fordi deres F60 var designet for KERS helt fra begynnelsen av, er det logisk at de bruker systemet på alle baner - selv om det gir små fordeler enkelte steder.

Men kanskje får vi se noen uventede forbikjøringer av en av KERS-bilene i utgangen av tunnellen eller opp mot Beau Rivage? Alle monner drar, især hvis man har en bil som ikke er helt i toppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar