torsdag 23. april 2009

Red Bull blir lovlig i Norge. Løp og kjøp!

RedBull-bokser Nå snakker vi om energidrikken Red Bull - ikke Formel 1-teamet som eies av produsenten av drikken med samme navn.

Det er NRK som melder at den østerrikske drikken som i mange år har vært forbudt å selge i flere land, nå er blitt lov å selge i Norge. Dette har blant annet vært på grunn av det høye innholdet av koffein og noe annet som kalles taurin, som vi i Norge ikke har hatt godt av.

Men nå gjør EU-reglene at Norge ikke lenger kan stenge Red Bull ute. Tidligere var stoffene som finnes i drikken klassifisert som legemidler, men det er de ikke lenger, og da har norske myndigheter ikke mulighet til å hindre salget.

Red Bull blir allerede solgt i over 140 land, blant annet i Sverige, og EØS-avtalen forutsetter at det er fri passasje av denne type varer også inn over Norges grenser.

Red Bull markedsfører seg som kjent gjennom forskjellige typer motorsport og ekstremsport, og uten denne drikken hadde vi trolig hatt to Formel 1-team mindre, ettersom både Red Bull Racing (RBR) og Scuderia Toro Rosso (STR) eies av Red Bull-gründeren Dieter Mateschitz.

For det er klart det er mye penger i å lage sukkervann – det er jo litt forenklet bare å blande vann og smaksstoffer og bestemme hvor mye du vil tjene på hver boks. Men til nå har bare nordmenn som bor nært grensen hatt mulighet til å bidra til driften av Formel 1-teamene.

Men nå kan altså alle norske Red Bull- og Toro Rosso-fans støtte teamet sitt uten å behøve å smugle varene inn i landet.

7 kommentarer:

 1. Gleder meg til Red Bull kommer :):)

  SvarSlett
 2. hvor lange tid vil det ta før redbull kommer ut butikhylen

  SvarSlett
 3. Koffein fører til osteoporose... Lykke til!!!

  SvarSlett
 4. jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:D:D:D:D:D:D:D:D:D

  SvarSlett
 5. det kommer i mai!
  men hvilken dato?

  SvarSlett
 6. Jeg kjøpte hos Deli De luca karl Johans gt i dag , det smakte godt:)

  SvarSlett