torsdag 16. april 2009

McLaren, Renault, BMW og Ferrari med endringer til Kinas GP

williams-diffuser BBC Sport melder at McLaren og Renault vil starte med oppgraderte diffusere i Kinas GP. Dette er imidlertid bare interimsløsninger, og ikke noen endelige utgaver av de såkalte doble diffuserne. Ingen av dem forventer derfor noen store forbedringer i prestasjonene, men ønsker å skaffe seg erfaringer så raskt som mulig, nå når testing ikke lenger er tillatt.

BMW-Sauber vil forsøke å kjøre med KERS også i Robert Kubicas bil på fredagstreningen, for å se hvordan det fungerer. Nick Heidfeld har brukt KERS i begge løpene i år, men det er vekten av KERS kombinert med den relativt tunge Kubica som er problemet. BMW-Sauber tror likevel at KERS kan være en fordel også for Kubica i Shanghai. Dersom testen på fredag går bra, vil BMW-Sauber starte med KERS i begge bilene på søndag.

Ferrari vil på sin side ikke bruke KERS i Kinas GP, selv om de mener de ville hatt fordeler av det. Men på grunn av problemene de hadde med KERS-systemet på Kimi Räikkönens bil i Malaysias GP, vil de ikke ta sjansen på å bruke det mer før de har funnet feilen. Ferrrari vil heller ikke ha noen dobbel diffuser klar på bilene sine før tidligst i Spanias GP.

Men effekten av disse problemene vil kanskje oppveies av at Michael Schumacher har tatt ferie, og derfor vil holde seg unna Ferrari-garasjen i de to kommende løpene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar