onsdag 15. april 2009

FIA erklærer at diffuserne er lovlige - heldigvis

Brawn_Button_Barris Endelig har vi fått diffuser-saken ut av verden. Og heldigvis ble resultatet noe annet enn det jeg var redd for.

FIAs International Court of Appeal har i dag offisielt avvist protesten fra Ferrari, Renault, Red Bull og BMW-Sauber, og den omstridte diffuseren Brawn, Williams og Toyota har kjørt med er derfor endelig godkjent.

Så da blir resultatene fra Australias og Malaysias GP stående, og bra er det.

Nå blir det interessant å se hvor lenge det går før ett av de andre teamene stiller med samme type diffuser. Kanskje vi får se en ny utgave til allerede i Kinas GP?

For ifølge advokaten som representerte Renault i appellsaken har de hatt sin versjon av den doble diffuseren klar lenge. Han hevdet i går at de faktisk kunne ta den i bruk straks, dersom anken ble avvist. Grunnen til det skulle være at Renault hadde konstruert en slik diffuser for lenge siden, men at de på forespørsel til FIA fikk beskjed om at den ikke var lovlig (!). Men nå er den altså blitt lovlig likevel, så da kan de bare finne den frem igjen og sende den til Shanghai. Det kan vel hende advokaten forenklet saken, men det får vi jo se om et par dager.

Nå rekker vi to løp til før neste rettssak, for den 29. april er det på’n igjen. Da skal WMSC diskutere om McLaren og Lewis Hamilton skal straffes for å ha løyet til dommerne etter løpet i Melbourne, og for å gjentatt løgnen neste gang de ble spurt. Jeg håper det blir den siste rettstvisten på en stund.

Men hvis McLaren blir idømt en svært streng straff kommer det vel en ankesak og en ny omgang i retten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar