mandag 20. oktober 2008

Vil FIA snu i motorsaken?

F1-flaggFOTA - teamenes organisasjon - møttes i Shanghai i helga for å bli enige om et felles forslag som kan forhindre at FIA og Max Mosley går videre med sitt utspill om å innføre en enhetsmotor i Formel 1.

Det går også rykter om at teamene samtidig vil be om at innføringen av KERS må bli utsatt i ett år. BMW skal først ha motsatt seg dette, men de skal nå ha et styremøte for å avgjøre om de skal endre sin innstilling. Blant annet skal Ferrari ha fått store problemer med å få KERS til å fungere, noe som har fått Force India til å henvende seg til McLaren med ønske om samarbeid.

FOTAs forslag for å få FIA til å snu i forslaget om enhetsmotorer skal være å redusere prisen for kundemotorer til 10 millioner euro (ca. 80 mill. kroner) for 2009 og 2010. Dette skal være bortimot en halvering av dagens pris, men rykter vil ha det til at dette ikke er tilstrekkelig i forhold til innsparingsønskene til Max & Bernie.

Det  har også lekket ut signaler om at forslaget fra FOTA også inneholder tilbud om å redusere maks. omdreininger i motorene til 18 500, og å utvide holbarhetsgrensen til tre løp.

Forslaget fra FOTA skal overleveres Max Mosley av Ferrari-sjefen Luca di Montezemolo og Toyotas John Howett på et møte i Geneve i morgen.

Dette er typisk Max Mosley: Foreslå noe helt sykt, og vent på forslag fra teamene som de ellers aldri ville ha kommet med. Så får vi se da om Max besinner seg, eller om han ønsker å presse bilfabrikkene ut av Formel 1.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar