onsdag 1. oktober 2008

Merkelig forslag fra FOTA

Den nylig innstiftede Formula One Teams Association (FOTA) - d.v.s. teamene i Formel 1 - har diskutert hva som kan gjøres med det som foregår på fredagen før et løp, slik at dagen kan bli mer interessant for fansen. FOTA mener at teamene kun bruker fredagene til å forberede seg og stille inn bilene til løpet, og ikke til testing, slik meningen egentlig var.

Leder for sportskomiteen i FOTA, McLarens direktør Martin Whitmarsh, forteller at de nå jobber med en ide om å gjøre fredagen om til en slags konkurranse om å sette raskeste runde i løpet av 45 minutter. Vinneren skal premieres med 1 million dollar.

Jeg synes dette ligner mistenkelig på kvalifiseringen slik den var for fem-seks år siden. Ble ikke den forandret fordi det var så kjedelig? Det meste av tiden var banen tom, bortsett fra noen back-markere som prøvde å slå hverandre. De beste førerne satt og ventet til tiden nesten var ute, og så dro de til med at par superrunder på nesten tom tank. Har sjefene i Formel 1 så dårlig hukommelse at de ikke husker dette?

Fredag er vel uansett ikke dagen da folk forventer at det skal skje så mye. Det er mer en dag for å gå rundt og studere banen i fred og ro, handle supporterutstyr og forsøke å komme seg nærmest mulig biler og førere. Og er man ikke til stede på løpet er man sannsynligvis på jobb, med små muligheter til å følge med på det som skjer.

Det hadde faktisk vært et større fremskritt om teamene hadde gjort en innsats for å gi tilskuerne bedre tilgang til depotet på fredagen, og samtidig sørget for at førerne var til stede for å skrive autografer og hilse på fansen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar