mandag 6. oktober 2008

Uten parabol - ingen Formel 1 fra 17. oktober

Det kunne høres ut som en god nyhet når Viasat i dag offentliggjorde at de hadde fornyet kontrakten med Bernie for tre år til med Formel 1. Men bak en god nyhet skjuler det seg ofte noen dårlige, så jeg sjekket litt mer om hva Viasat egentlig hadde sagt.

Og når man leser hele pressemeldingen fra Viasat, er det mye som tyder på at de nå må betale Bernie så mye for rettighetene at de må ha inn mye mer penger fra oss som ser på, enn de får inn i dag.

I pressemeldingen forteller Viasat nemlig at de den 17. oktober i år skal åpne to nye sportskanaler - Viasat Sport og Viasat Motor - som skal «...vise et bredt spekter av store internasjonale sportsbegivenheter som UEFA Champions League og Formel 1».

Videre sies det i pressemeldingen: «Viasat Motor vil være Norges eneste rendyrkede motorsportkanal. Kanalen skal tilby den best mulige dekningen av Formel 1, inkludert direktesending av både kvalifiseringen og hovedløpet.»

Og da ser jeg for meg at den gode nyheten nok blir dårlig for en del av oss. For dette betyr i klartekst at vi som ikke har parabolantenne, og som derfor ikke kan kjøpe de nye kanalene hos Viasat, vil bli avspist med et mye dårligere tilbud enn det vi har - fra 17. oktober.

For dersom Viasat skal sende Formel 1 direkte på den nye kanalen Viasat Motor, er det helt klart at de ikke kommer til å sende det direkte på TV3 eller SportN som i dag.

På denne måten sikrer Viasat seg et fortrinn i forhold til Canal Digital og RiksTV, og kan selge flere parabol-abonnementer til de som kan utnytte denne muligheten. Vi som er låst til en av de andre leverandørene må altså belage oss på å se repriser. Ikke noe moro, egentlig. Men Bernie skal jo ha mat, han og...

PS. Problemstillingen gjelder også Champions League-sendingene, men det får være en sak for fotballfansen.

10 kommentarer:

 1. full förvirring just nu.
  men på tv3.no ligger fortfarande kinas grand prix, 8.45 på morgonen den 19e.
  men tror nog som du, om viasat motor ska sända det, så försvinner det nog från tv3.

  men samtidigt skriver viasat lite merklig i sin pressemeldig;
  " Den nye norske sportskanalen Viasat Sport kommer eksklusivt til å sende det beste av det beste fra UEFA Champions League, VM-kvalifiseringskamper i fotball, engelsk FA-cup og ligacup, samt Formel 1, NFL, boksing, sykkel og ishockey fra både den norske Get-ligaen og VM-turneringene."

  vad då eksklusivt undrar jag? det betyder ju att det inte ska sändas någon annan stans? men viasat motor ska sända f1? eller? och vad med sportn?

  SvarSlett
 2. Det du sier betyr kanskje at Viasat er litt unøyaktig i pressemeldingen, og at at de likevel skal sende F1 på TV3 ut sesongen. Det kan ha noe med den eksisterende avtalen for 2008 å gjøre.

  Eksklusivt betyr vel at de andre Viasat-kanalene bare får sende opptak av det Sport og Motor allerede har sendt direkte?

  SvarSlett
 3. förstår mindre och mindre.. och priserna blir ju intersanta att se. om man nu har beställt sportn via canal digital som jag gjort, har ju köpt en dekoder men bara beställt just sporn som jag betalar för, kan man då byta den mot viasat motor?

  om de tar bort f1 från sportn, så en del fotboll också gissar jag, vad blir det kvar då? känns som att sportn riskerar att bli nya eurosport. repriser från fotbollsmatcher från 80-talet. och då har man tur om det är fotboll och inte billjard eller något sånt..

  SvarSlett
 4. Jeg kan ikke tenke meg at Viasat lar Canal Digital få sende de nye kanalene. Nei, de skal de nok bruke til å få parabolseerne til å bytte til Viasats egen pakke.

  SvarSlett
 5. så var det dåliga nyheter igen! mailade till viasat och fick följande svar från informasjonsanvarlig;

  ****
  Fra og med 17. oktober vil Formel 1 vises eksklusivt på Viasat Sport og Viasat Motor (I tillegg til løpene sender Viasat Motor også pressekonferanser etc.)

  Det vil si at de to siste løpene (Kina og Brasil) vil kun bli vist direkte på disse to kanalene.

  SportN vil sende repriser, men ingen løp direkte.

  TV3 vil IKKE sende fra Formel 1 etter at de nye kanalene er lansert 17. oktober.

  Vennlig hilsen

  Øystein Hygen Christensen
  *****
  som sagt, det där är riktigt riktigt dåliga nyheter

  SvarSlett
 6. Hva skal vi da med Visatans-kanalene TV3 og SportN? Det blir jo bare såpeserier og repriser...
  Håper vi kan finne en løsning på nettet som er til å leve med.

  SvarSlett
 7. tillfälligt räddad. har digital dekoder från canal digital och deras favorit-paket. man väljer två kanaler ganska billligt. hade sportn för att se träningar och kval, och en filmkanal som jag aldrig ser på. men nu gick det att ändra den till dansk tv2, och de visar race på söndagar från formel 1! inget kval på lördag dock, och ingen träning. men smidig lösning ändå. så får se efter den 17 om det går att få tag på den där viasat motor bara, eller om man måste köpa hela paket. flera tusenlapar om året går ju inte så..

  SvarSlett
 8. Da er du en av de heldige som kan velge noen kanaler selv. Det er ikke alle kabelnettene som har dette tilbudet. Heller ikke på RiksTv er dette mulig. Men bra at det løste seg for deg!

  SvarSlett
 9. viasat i sverige backar och visar de två sista loppen på tv6! inte hittat något om viasat här i norge, man har mailat och frågat. om sveirge ändrar sig måste det ju betyda att tv3 också kan visa loppen paralellt med den nya viasat motor tycker man.

  SvarSlett
 10. Fy faen for noe dritt ! De helvettes pengeslukerne, jeg blir så forbanna når de idiotene stadig vekk kommer med nye kanaler som de skal ha så forbanna mye for...Som om de ikke tjener nok på de kanalene vi betaler for, dessuten tjener de sikkert millioner av kroner på de 20 timene med reklame de sender iløpet av en jævla dag...PIKKSLAMM heile Viasat ! Faen altså...

  SvarSlett