mandag 6. oktober 2008

Ferrari vil ikke droppe pitstopp-lysene

Ferrari-Massa_pitstop Som vi alle har sett flere ganger i det siste, fungerer Ferraris nye system med trafikklys i steden for «lollipop-mann» ved pitstoppene ganske dårlig. Og etter fadesen som ødela for Felipe Massa i Singapore, regnet vel de fleste med at Ferrari-ledelsen ville ta til vettet og droppe den avanserte løsningen før noen ble alvorlig skadet.

Men neida, Ferrari har ingen planer om å gå tilbake til det vanlige systemet med lollipop-mann. De erkjenner imidlertid at lysene ikke har fungert helt slik de skulle ved et par anledninger, og teamet har derfor besluttet å gå tilbake til lollipop i de tre siste løpene i år, mens de studerer feilsituasjonene nærmere.

Men fra starten av 2009-sesongen vil lyssystemet være på plass igjen, eventuelt i en forbedret versjon. Ifølge Ferrari er lyssystemet tidsmessig et steg framover i forhold til lollipopen, og de påstår at de i flere tilfeller i år har tjent plasseringer på å bruke det. Derfor har de ingen planer om å droppe pitstopp-lysene, sies det.

Mange trodde kanskje at FIA ville forby lysstyringen av sikkerhetsmessige årsaker, men Ferrari har ikke fått noen henvendelser om saken. Og Ferrari hevder faktisk at de vet at flere andre team vurderer å innføre lignende løsninger til neste år.

Så da da kan vi bare glede oss til flere stumfilmlignende episoder i pitlane i 2009. Jeg er nesten glad jeg ikke er Formel 1-mekaniker...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar