søndag 19. oktober 2008

Et langt gjesp i Shanghai

Massa-and-Hamilton-Shanghai Kinas Grand Prix ble dessverre et eneste langt gjesp. Ikke fordi det startet så tidlig på morgenen, men fordi det ikke skjedde noen verdens ting som kunne få pulsen til å stige. Ikke en gang starten var til å bli våken av, og resten av løpet var bare en lang rekke med biler. Omtrent som i Valencia, faktisk. Her hadde vi trengt en regnskur, men den kom aldri.

Det var litt spennende å se hvor sakte Kimi Räikkönen måtte kjøre for at Massa skulle komme seg forbi og ta andreplassen, men ellers var det lite kontroversielt som skjedde, i motsetning til forrige helg i Japan.

Men resultatet er likevel at vi får en spennende avslutning i Brasil, med samme utgangspunkt som i fjor. Lewis Hamilton og Felipe Massa har begge muligheten til å vinne mesterskapet, mens Robert Kubica nå er ute av kampen for i år.

Jeg skal komme tilbake til de matematiske beregningene for Massa og Hamiltons sjanser om noen dager.

2 kommentarer:

  1. Skal ikke Ferrari straffes for team ordre?

    SvarSlett
  2. Det er ikke teamordre at Kimi bestemmer seg for å slippe Massa forbi. Ingen kan bevise at teamet har pålagt Kimi å gjøre det. Det er ikke forbudt å være grei med en kollega som trenger poeng. Men Massa slet jo med å komme forbi, så det ble litt dumt.

    SvarSlett