onsdag 8. oktober 2008

Bare elendighet...

De siste dagene har vært en sammenhengende nedtur for oss Formel 1-fans. Det er snart bare så vidt jeg tør å starte opp nettleseren, i frykt for å få neste negative nyhet midt i fleisen.

Først kom nyheten om at Viasatan på kortest mulige varsel flytter Formel 1-sendingene fra de ordinære «åpne» kanalene til nye betalkanaler, som man må ha parabol for å kunne ta inn. Dette har selvfølgelig ført til mange irriterte ytringer på nettet, men det er neppe noe Viasatan-sjefene bryr seg om. Makta rår, og vi må bare tilpasse oss.

Så kom nyheten om at FIA uten forvarsel hadde strøket ett av de beste løpene - Kanadas Grand Prix - fra neste års kalender. Jeg forstår det slik at ikke en gang arrangørene i Montreal hadde hørt noe før de leste det på nettet. De sier de har en gyldig avtale til og med 2011, og påstår fortsatt at de ikke har fått noen forklaring på årsaken til at de har mistet løpet. Ryktene vil ha det til at arrangørene ikke har betalt de avtalte 20 millioner dollars i avgifter til FOM (Bernie), og at han nå ville statuere et eksempel. Som sagt, makta rår.

Ellers er nettet fullt av artikler om «grønnere» Formel 1, innsparingstiltak og F1-sponsorer som er i krise. Nå vil jeg ikke ha flere dårlige nyheter!

Heldigvis er det løp igjen til helga. Det pleier å hjelpe på humøret...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar