tirsdag 9. september 2008

Se Kimis og Lewis egne opptak fra Spa

Kom over noen unike klipp med opptak fra den avgjørende runden på Spa, sett fra inboardkameraene i Kimi Räikkönens og Lewis Hamiltons biler. Her får vi med oss hele kampen mellom de to lederbilene, og ser det meste av det som skjedde.

Jeg synes filmen viser ganske tydelig at Lewis ikke ga Kimi særlig mye forsprang etter at han hadde kuttet sjikanen. Men jeg synes fortsatt ikke det spiller noen rolle, fordi Lewis uansett ville ha tatt Kimi senere. Det vises godt at Kimis Ferrari har dårligere feste enn Lewis' McLaren, og at Kimi sliter for å holde bilen på banen.

Men så mye som Kimi brukte avkjøringssonene for å holde følge med Lewis, måtte jo han også fått samme straff - dersom han hadde kommet i mål. Vi ser at Kimi har mye bedre feste ute på høyfriksjonsdekket, og at han tar innpå Lewis når han kjører der i stedet for på banen. Og dette er altså ikke lov, ifølge dommerne.

Filmen viser også hva som skjedde da Kimi kjørte i muren. Det er tydelig at han holdt på å kjøre på en annen bil.

Synes for øvrig at Nico Rosberg også burde vært straffet. Måten han kommer ut på banen rett foran de to lederbilene er ikke akkurat etter reglene, og at det ikke smalt der er bare flaks.

Her får du 3 minutter og 21 sekunder med action sett fra bilene:

Og her er de ordinære tv-bildene, for de som vil ha en annen vinkel:

2 kommentarer:

  1. riktigt bra video. det är väl nico rosberg igen där framme va, som kommer ut före dem båda. så tar sig hamilton förbi, men kimi kommer upp för snabbt i kurvan och bromsar sig ut på curbsen och så är det över.

    helt otroligt att inte både kimi, lewis och nico kör ihop i den första sekvensen där nico plötsligt är mitt i spåret..

    SvarSlett
  2. Vanskelig å se hvem det er. Jeg trodde det var en BMW, men det er kanskje Rosberg.

    SvarSlett