tirsdag 30. september 2008

Poenger og statistikk etter Singapore

10 poeng
Med sin seier i Singapore Grand Prix er Fernando Alonso den syvende som vinner et Formel 1-løp i år. Men vi skal ikke lenger tilbake enn til 2003 før vi finner en sesong med hele åtte forskjellige vinnere. Alonso styrket sin syvendeplass i førermesterskapet, og tok også kraftig innpå Heikki Kovalainen på tabellen. Men det er fortsatt 13 poeng opp til McLarenføreren på sjetteplass.

8 poeng
Andreplassen i Singapore var Nico Rosbergs beste plassering i Formel 1-karrieren, og han var også først i en trio av tidligere GP2-mestere på resultatlista: Rosberg vant GP2 i 2005, Lewis Hamilton ble GP2-mester i 2006, og på fjerdeplass i Singapore kom fjorårets vinner av GP2-serien, Timo Glock. Nå venter vi bare på at årets GP2-mester, Giorgio Pantano, skal få sin debut i Formel 1.

6 poeng
Med sin tredjeplass i Singapore styrket Lewis Hamilton sin stilling i fører-VM. Han leder nå mesterskapet, syv poeng foran Felipe Massa og tjue poeng foran Robert Kubica, når det gjenstår tre løp av sesongen.

Konstruktør-VM
Med Hamiltons seks poeng gikk McLaren forbi Ferrari med ett poeng i konstruktør-VM. Fernando Alonsos seier brakte Renault forbi Toyota og opp på fjerdeplass på lista.

Fører-VM
Selv om Felipe Massa skulle vinne alle de tre gjenstående løpene, holder det at Lewis Hamilton blir nummer to. Da vinner Hamilton mesterskapet med ett poeng. Så det blir viktig for Ferrari og Massa at Kimi Räikkönen begynner å fullføre løp igjen, og at han plasserer seg foran Lewis Hamilton (men bak Felipe Massa).

Men jeg minner om at den samme Lewis Hamilton ledet med 17 poeng på Kimi Räikkönen da det gjensto to løp i fjor, og han klarte likevel å tape mesterskapet. 

Foruten Lewis Hamilton var det faktisk bare Nick Heidfeld av de seks øverste på tabellen som klarte å ta poeng i Singapore. BMW-Sauber-føreren er fortsatt på femteplass, men er nå bare ett poeng bak Kimi Räikkönen.

Raskeste runde
Og mens vi snakker om Kimi Räikkönen; Selv om han ikke kom i mål denne gangen heller, slo han nok en gang til med løpets raskeste runde. Det er tiende gang i år, og likt med hans egen rekord fra 2005 som han deler med Michael Schumacher fra 2004-sesongen.

Og så en negativ rekord til slutt: 
Dette var sjette gangen i år at Nelson Piquet Jr. brøt et løp etter en krasj. Det er neppe noe han kommer til å skryte av på CV'en sin (som han snart kan får bruk for å skrive).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar